Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kätilöopiston sulkemisesta nousee vielä kova haloo"

Husissa pohditaan esimerkiksi Kätilöopiston ja Porvoon synnytyssairaalan kohtaloa

Kaupunki
 

"Kätilöopiston sulkemisesta nousee vielä kova haloo", sanoo Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd).

HS kertoi keskiviikkona, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus on pohtinut Kätilöopiston synnytyssairaalan sulkemista. Sulkeminen voisi tapahtua 5–10 vuoden kuluttua.

Anttila muistuttaa, että Kätilöopistolla on paljon tunnearvoa, ja sen takia synnytystoiminnan lopettaminen ei ole mitenkään yksinkertaista. "Husin hallitus näkee vielä monia mielenosoituksia", Anttila sanoo.

Husin hallitus ei ole vielä käsitellyt Kätilöopiston kohtaloa. Hallituksen helsinkiläisjäsen Maria Ohisalo (vihr) sanoo suunnitelmien tulleen "puskista": Ohisalo luki asiasta aamun Helsingin Sanomista eikä ole nähnyt työryhmän tarkkoja perusteluja tai suunnitelmia.

"Mutta kuulostaa erikoiselta, että helsinkiläiset lähtisivät Espooseen synnyttämään", hän sanoo.

Jos Kätilöopiston sairaala suljetaan, pääkaupunkiseudulla voisi synnyttää kahdessa sairaalassa, Espoon Jorvissa ja Helsingin Naistenklinikalla. Vantaalta synnyttäjät ohjataan näille kahdelle synnytyslaitokselle.

Husin hallituksen puheenjohtajan Ulla-Marja Urhon (kok) mukaan Kätilöopiston kohtalosta ei kannattaisi vielä huolestua. Päätöksiä sulkemisesta ei ole tehty, eikä muutoksia tehdä lähivuosina.

Asiaa pohtiva työryhmä tarkastelee synnytystoimintaa ja -laitoksia koko Husin alueella Lohjalta Porvooseen ja Hyvinkäälle. Urhon mukaan ennen Kätilöopistoa ratkaistaan todennäköisesti Porvoon synnytyssairaalan kohtalo. Hän muistuttaa, ettei Porvoossa esimerkiksi täyty ministeriön vaatimus tuhannesta synnytyksestä vuosittain.

Päivi Punkka HS
Kumpula

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat