Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auroran päivystys siirtyy Malmille ja Haartmaniin

Potilaat menevät uusiin päivystyksiin ensi helmikuusta lähtien

Kaupunki
 

Auroran sairaalan psykiatrian päivystys siirtyy terveyskeskuspäivystysten yhteyteen.

Potilaiden on mentävä ensi helmikuusta lähtien Auroran sijaan Haartmanin sairaalaan tai uuteen Malmin päivystyssairaalaan.

Muutokselle näytettiin vihreää valoa tiistaina, kun Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti isosta vuoden 2015 käyttösuunnitelmasta.

Auroran sairaalan toiminta ei ole kuitenkaan loppumassa. Se pysyy päivystyssairaalana, jonne viedään tarvittaessa potilaita Malmilta ja Haartmanista.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset esittivät omat vastaehdotuksensa.

"Yksi äänestys käytiin, mutta esittelijän ehdotus kuitenkin voitti", sanoo sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila (sd).

"Katsomme, miten tämä homma nyt lähtee eteenpäin."

Auroran päivystyksen tulevaisuutta linjattiin karkealla tasolla jo tammikuussa. Loppukeväästä osa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenistä kertoi, etteivät he olleet täysin ymmärtäneet päättäneensä tästäkin asiasta.

Joulukuun alussa pidetyssä kokouksessa lautakunta jätti ensi vuoden käyttösuunnitelman pöydälle. Psykiatristen palvelujen muutosta käytiin tuolloin tarkasti läpi, joten lautakunta oli tiistaina paremmin perillä siitä, mitä päätettiin.

Auroran päivystyksen siirtoa on vastustettu esimerkiksi siksi, että potilaat ja omaiset pelkäävät hoitopaikan kynnyksen kasvavan liian korkeaksi.

Vuodenvaihteessa tulee voimaan päivystysasetus, joka ajaa mielen ja ruumiin sairauksia hoitavia päivystyksiä tiiviimpään yhteistyöhön koko maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat