Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virolaisrakentaja ryhtyi syömälakkoon – syyttää aluehallintovirastoa rasismista

Kaupunki
 

Virolainen rakennusyrittäjä Rain Kolga ryhtyi viime viikon maanantaina syömälakkoon protestina aluehallintoviraston (avi) toimille. Avin tarkastajat ovat syyskuun jälkeen vierailleet kolmasti Kolgan omistaman Noja Yhtiöiden rivitalotyömaalle Vihdin Nummelassa. Heidän mukaansa työntekijöiltä esimerkiksi puuttui kypäriä ja suojalaseja eikä työtelineessä ollut asianmukaista nousutietä.

Yrittäjä on huomioista eri mieltä: "Sitten meillä on täällä työkoneena Avant, johon vaaditaan tekemään jarrutarkastus. Mutta siinä ei ole jarruja, se pysähtyy hydrauliikalla."

Avi on tehostanut viestiään uhkasakkojen uhalla. Yrittäjä puolestaan syyttää yhtä tarkastuksia tehneistä virkamiehistä rasismista. "Minulle on sanottu usein päin naamaa, että teemme kaikkemme, jotta saamme virolaiset pois Suomen työmarkkinoilta."

Kolgan lakimies Ilkka Haapalainen kertoo olleensa asiasta yhteydessä poliisiin. Hän haluaa tutkittavan, onko avin työntekijä syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen tai rasistiseen käytökseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirastossa työsuojelun johtaja Kaarina Myyri-Partanen pitää tapausta erikoisena. "Päätös on ollut asianmukainen. Tarkastajalta saadun tiedon mukaan työnantaja oli sanonut, etteivät he hanki tai käytä suojaimia, joita oli vaadittu."

Ossi Mansikka HS
Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat