Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreiden kärkipoliitikon kielieste Helsingissä oli yllätys muille puolueille

Helsingin opetuslautakunnassa on tällä hetkellä liikaa ruotsinkielisiä jäseniä

Kaupunki
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Opetuslautakunnan puheenjohtaja Minerva Krohn
Opetuslautakunnan puheenjohtaja Minerva Krohn Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Helsingin kaupungin valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat yllättyneitä siitä, että Minerva Krohnin asema on kaupungin johtosäännön vastainen. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien puhelintiedusteluista.

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina, että Minerva Krohn (vihr) ei kelpaa Helsingin opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston puheenjohtajaksi, jolla pallilla hän tätä nykyä istuu.

Myös Krohnin asema opetuslautakunnan jäsenenä on kyseenalainen, sillä johtosääntö sanoo, että opetuslautakunnan yhdestätoista jäsenestä yhdeksän on suomenkielisiä ja kaksi ruotsinkielisiä. Nyt lautakunnassa on Krohnin lisäksi kaksi ruotsinkielistä jäsentä, Johan Ekman (r) ja Bernt Nordman (vihr).

Pitäisikö Minerva Krohnin erota suomenkielisen jaoston puheenjohtajuudesta, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö?

"En ota kantaa, se on vihreiden käsissä. Minerva Krohn on sinänsä kokenut ja pätevä. Mutta niin kuin valtakunnassa on laki, jota pitää noudattaa, kaupungilla on johtosääntö, jota pitää noudattaa", Männistö sanoo.

Entä itse lautakunnasta. Siellähän saisi olla vain kaksi ruotsinkielistä, ja nyt siellä on kolme?

"En ota siihenkään kantaa. Sen sijaan voi tietysti kysyä, miksi on sellainen johtosääntö, joka pistää näin tiukat rajat. Tietenkin pitää ensisijaisesti noudattaa kaupungin johtosääntöä."

"Huomasin jutun lehdessä. En haluaisi kommentoida, mutta en erottaisi", muotoilee demarien ryhmäjohtaja Osku Pajamäki.

Hän tuntuu näin adventtiaikaan hakevan vertaukset kristillisyydestä: "Minusta ei ole ensimmäiseksi kiven heittäjäksi. Olkoon sääntöjen vastaista [Krohnin puheenjohtajuus], mutta tämä ei ole suuri synti."

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Seppo Kanerva vastaa Madeiralta: "Minerva voi hakea papinkirjat suomenkielisestä seurakunnasta. Minäkin olen ruotsinkielisessä seurakunnassa, vaikka olen suomenkielinen."

Terhi Peltokorpi (kesk), pitäisikö Minerva Krohnin erota?

"Meillä oli vastaava tilanne, kun puolueen ykkösehdokas erääseen lautakuntaan oli kaksikielinen, mutta äidinkieli ei ollutkaan ruotsi. Jouduimme vaihtamaan ehdokasta, koska kaupunginkansliasta tuli selkeä ohje, että pitää olla ruotsinkielinen." Vihreät pysykööt linjassa: "Tässä on selkeä sääntö. Sitä pitää noudattaa."

Ryhmäjohtaja Björn Månsson (r) on ennalta arvattavan myötämielinen Minerva Krohnin jäsenyydelle lautakunnassa:

"Senhän pitää mennä niin, että pienemmästä kieliryhmästä pitää olla lautakunnassa vähintään kaksi jäsentä. Kahden pitää olla minimi. . . sehän on tyhmä sääntö, jos se on maksimi", hän sanoo.

"Vaihtakoon vihreät suomenkielisen jaoston puheenjohtajaa, jos on pakko. Itse lautakunnassa emme tietenkään luovu ainoastamme [Johan Ekmanista]."

Yrjö Hakanen (skp) suosittaa vihreille soppansa selvittämistä, kun ovat sen itse keittäneetkin.

"Näyttäisi olleen sekä Kuntaliiton että Helsingin opetuslautakunnan tehtäviin Minerva Krohnilla vähän liian iso hinku", hän vastaa."

Vihreiden ryhmäjohtajaa Emma Karia, Vasemmistoliiton Veronika Honkasaloa ja Kristillisdemokraattien Mika Ebelingiä ei ole tiistain aikana tavoitettu kommenttia varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat