Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron johtaja luonnehtii Siemens-päätöstä "katkeraksi ja vaikeaksi"

Kuljettaja-ajossakin metrojunissa olisi vain neljä vaunua

Kaupunki
 
Miikka Pirinen
HKL luopuu metron automatisoinnista, mutta sopimusten purku tuskin tapahtuu riidatta. Kuvassa liikennettä Sörnäisten metroasemalla Helsingissä.
HKL luopuu metron automatisoinnista, mutta sopimusten purku tuskin tapahtuu riidatta. Kuvassa liikennettä Sörnäisten metroasemalla Helsingissä. Kuva: Miikka Pirinen

Metron automatisoinnin peruuntuminen olisi Länsimetron toimitusjohtajan Matti Kokkisen mielestä katkera ja vaikea päätös.

Päätösvalta on Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnalla, joka käsittelee sopimustilannetta torstaina. HS.fi kertoi sopimustilanteesta tiistaina.

Tästä on kyse

Sopimuksen purku ratkeaa torstaina

 HKL:n johtokunta päättää torstaina 18. 12., valtuuttaako se HKL:n johdon purkamaan Siemensin kanssa tehdyt sopimukset.

 Jos johtokunta näin päättää, se valtuuttaa samalla uuden hankintakierroksen, jolla varmistetaan länsimetron liikenne. Tärkein hankinta on asetinlaite, jolla junien kulkua ohjataan.

"HKL:n johtokunta tietenkin kantaa myös päätöksestä vastuun. Meitä täällä Länsimetro Oy:ssä kiinnostaa se, että liikenne voidaan aloittaa elokuussa vuonna 2016", sanoo Kokkinen.

Hän on perehtynyt HKL:n johdon laatimaan yhteenvetoon, jossa puretaan eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia.

"Tässä näkyy, miten vaikea on palauttaa luottamusta sen jälkeen, kun epäluottamus on syntynyt. Kun sille ladulle lähdetään, sieltä on vaikea päästä pois", Kokkinen sanoo.

Uutinen automatisoinnin mahdollisesta hautaamisesta on jälleen virittänyt huolen metrojunien ruuhkaantumisesta, kun metrojunat lyhenevät kuudesta vaunusta nelivaunuisiksi.

Junia lyhennetään, koska länsimetron asemat on suunniteltu tiheää automaattiajoa ajatellen kolmanneksen lyhyemmiksi kuin Helsingin vanhat asemat.

Kokkinen muistuttaa, että länsimetro tarjoaa kuljettaja-ajossakin nykyistä tiheämmän vuorovälin.

Liikennekonsultti Strafica arvioi kaksi vuotta sitten, että 2,5 minuutin vuorovälillä matkustajakapasiteetti riittäisi kaikkein ruuhkaisimmalla osuudella vuoteen 2020 saakka.

Kaikkein ruuhkaisin osuus on nyt Kulosaaren silta eli Herttoniemen ja Kalasataman metroasemien väli. Automaattimetrolla vuoroväliä oli määrä tiivistää alle kahteen minuuttiin.

HKL:n tilaamaa Strafican ennustetta on kritisoitu, koska siinä ei otettu huomioon kaupunkirakenteen täydennysrakentamista. Helsingin yleiskaavaa on valmisteltu siten, että täydennysrakentamisesta saataisiin kolmasosa väestömäärän kasvusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat