Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syrjivä laki ravisti apulaiskaupunginjohtajan toimiin – Helsinki haluaa vieraskielisillekin oikeuden opetuspolitiikkaan

Kaupunki
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Ritva Viljanen (sd)
Ritva Viljanen (sd) Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Tapaus Minerva Krohn (vihr) voisi joskus tulevaisuudessa avata Suomen vieraskielisille pääsyn kuntien opetuspolitiikkaan.

Helsingin opetustoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd) havahtui uutisen luettuaan oudoksumaan kuntalain määräystä, että opetustoimen luottamustehtävissä on pakko olla joko suomen- tai ruotsinkielinen.

"Tämä tapaus herätti meidät lain vanhentuneisuuteen erityisesti koulumaailmassa, jossa lapset elävät täysin monikulttuurisesti", Viljanen kertoo.

Epäkohdan ydin on Viljasesta se, että vieraskielisten poliitikkojen on vaihdettava äidinkielensä suomeksi tai ruotsiksi pystyäkseen toimimaan opetustoimessa.

"Minulla oli tiistaina tilaisuus tavata opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö, jolle kerroin ongelmasta. Tänään olemme jo lähettäneet ministeriöön esityksen, että tätä lainsäädäntöä lähdettäisiin muuttamaan."

Opetuslautakunnan ja sen suomenkielisen jaoston vetäjän Krohnin asemasta Viljanen toteaa, että kaupunginkansliasta on tehty tilanne selväksi: "Odotamme nyt vihreiden toimia."

Ruotsin kielen erityisasemaan Viljanen ei tässä puuttuisi, koska hänestä yhdenvertaisuuskysymyksissä ei pidä heikentää vähemmistön asemaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat