Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhemmat antavat erinomaisen arvosanan pääkaupunkiseudun päivähoidolle

Kauniainen päihitti niukasti Helsingin, Espoon ja Vantaan

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Sami Karvonen, 5, viihtyy isänsä Mika Karvosen mukaan hyvin Leppäsuon päiväkodissa Kampissa. "Kaikki hoitajat ovat hyviä."
Sami Karvonen, 5, viihtyy isänsä Mika Karvosen mukaan hyvin Leppäsuon päiväkodissa Kampissa. "Kaikki hoitajat ovat hyviä." Kuva: Kari Pullinen

Pääkaupunkiseudulla asuvien lasten vanhemmat ovat todella tyytyväisiä lasten päivähoitoon ja esiopetukseen, selviää loka–marraskuussa tehdystä kyselystä. Asteikolla yhdestä viiteen Kauniainen sai päivähoidon toimivuudesta arvosanan 4,7.

Espoo sai arvosanan 4,5, Helsinki 4,47 ja Vantaa 4,4.

Leppäsuon päiväkodin kupeessa olevassa puistossa Helsingin Kampissa kaikuu lasten nauru. Kymmenet lapset juoksevat hoitajien valvovien silmien alla. Leppäsuo on sadan lapsen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät kahden lapsen äidin Kati Vuoriheimo-Ignatiuksen mukaan hyvin.

"Mutta resurssipula näkyy. Vakituisia hoitajia on vähän, ja vaihtuvuutta on paljon", sanoo Vuoriheimo-Ignatius.

Vuoriheimo-Ignatius on huomannut lastensa oireilevan henkilökunnan liiallisen vaihtuvuuden vuoksi. "Lasten viihtyvyys ja turvallisuuden tunne perustuvat pitkälti muutamiin vakituisiin työntekijöihin."

Päiväkotipaikka oli helppo saada, kertoo Vuoriheimo-Ignatius. Samaa sanoo 5-vuotiaan Sami Karvosen isä Mika Karvonen, jolle Leppäsuon päiväkoti oli haettaessa ykkösvaihtoehto.

Kyn kyselyssä tiedusteltiin päivähoitoon ja esiopetukseen hakemisesta, noin 90 prosenttia vanhemmista oli erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä saatuun esiopetuspaikkaan ja paikan sijaintiin.

Vanhemmat olivat myös todella tyytyväisiä lasten ja henkilökunnan väliseen vuorovaikutukseen, lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtimiseen sekä lasten viihtymiseen.

Helsingin kaupungin varhaiskasvatusviraston johtaja Satu Järvenkallas iloitsee yhteisten ponnistusten tuloksista.

Parannettavaa kuitenkin on. Lasten vaikutusmahdollisuudet saivat arvosanaksi keskimäärin hieman alle neljä. Järvenkallaksen mukaan tavoitteena on saada lasten ääni paremmin kuuluviin.

Myös viestinnässä olisi vanhempien mukaan kehitettävää. Vanhemmat eivät kokeneet internetsivuja kovin hyödyllisiksi. Sen sijaan he toivovat enemmän vaihtoehtoja henkilökohtaiseen sähköiseen viestintään.

"Tätä meidän täytyy kehittää", Järvenkallas sanoo.

Mika Karvosen mukaan viestintä heidän päiväkotinsa kanssa toimii.

"Olen sillä lailla dinosaurus, etten itse kaipaa lisää sähköistä viestintää. Keskustelen mieluummin henkilökunnan kanssa kasvotusten ja välitän viestit lapulla", Karvonen kertoo.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen järjestivät yhdessä kolmannen kerran vanhemmille suunnatun asiakastyytyväisyyskyselyn. Se toteutettiin verkkokyselynä, ja kysymyksiin vastasi lähes 15 000 vanhempaa. Kyselyyn sai vastata suomeksi, ruotsiksi, viroksi, englanniksi ja somaliksi.

Kyselyn toteutti mittaus-, palautetieto- ja asiantuntijapalveluja tekevä Feelback-yritys.

Hanne-Mari Tarvonen HS
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat