Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet helsinkiläislapset saavat paketin tuntemattomalta

Sampookin pääsi lahjatoivelistalle

Kaupunki
 
Santtu Kauppila
Rio Gandara HS
Laura Hiltunen (vas.) ja Satu Dahl jättivät viikko sitten paketit lapsille, joita eivät tunne. Forumin keräyspisteellä päivystivät Jeni Suhonen ja Minna Stråhle (oik).
Laura Hiltunen (vas.) ja Satu Dahl jättivät viikko sitten paketit lapsille, joita eivät tunne. Forumin keräyspisteellä päivystivät Jeni Suhonen ja Minna Stråhle (oik). Kuva: Rio Gandara HS

Joulupuu-keräys on tänäkin vuonna ollut menestys, iloitsee keräyksen projektipäällikkö Jeni Suhonen. Keskuspuiston nuorkauppakamarin tavoite oli saada kasaan 8 500 lahjaa. Kun keräys päättyi torstai-iltana, kasassa oli yli 10 000 pakettia helsinkiläislapsille.

"On hienoa huomata, kuinka paljon Suomesta löytyy ihmisiä, jotka haluavat auttaa", Suhonen sanoo.

Nuorkauppakamarien halu vaikuttaa yhteiskunnallisesti synnytti idean Joulupuusta vuoden 2002 joulukuussa.

Hyväntekeväisyyskeräyksen tavoitteena on antaa lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille lahja, jotta he eivät jäisi ilman pukin tuomisia.

Helsingissä yksi keräyspisteistä oli kauppakeskus Forumissa Kampissa. Esimerkiksi keskiviikkona sinne tuotiin peräti tuhat lahjaa.

Työkaverit Laura Hiltunen ja Satu Dahl ovat osallistuneet keräykseen jo monena vuotena. Tämän joulun yllätyksensä he toivat Forumiin viime viikon perjantaina.

"Tuli ostettua pojille Playmobil-leluja ja tytöille Pet Shop -tavaraa. Aiomme osallistua muihinkin hyväntekeväisyyskeräyksiin. Kyllä tähän lähtee mukaan ihan auttamisen halusta", Hiltunen sanoo.

Lahjat toimitetaan kauppakeskuksesta sosiaaliviraston työntekijöiden kautta pakettia toivoneille helsinkiläislapsille henkilökohtaisen joulutervehdyksen kanssa.

Lasten ja nuorten lahjatoiveet ovat tavallisia. Listalla on keräyksen projektipäällikön Jeni Suhosen mukaan sellaisia tavaroita, joita lasten perheillä ei välttämättä ole mahdollisuutta hankkia.

"Lapset toivovat myös ihan perustuotteita, kuten sampoota, reppua tai vaatteita."

Joulupuu-keräys on nykyään koko Suomen laajuinen.

Helsingissä se järjestettiin tänä vuonna jo kahdettatoista kertaa.

 

Kirjoittaja on Vartiokylän yläasteen yhdeksäsluokkalainen, joka on tutustunut työelämään Helsingin Sanomissa.

Santtu Kauppila
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat