Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläispoliitikon kielikikkailu jatkuu – Minerva Krohn vaihtoi jälleen äidinkieltään

Kaupunki
 
Minerva Krohn
Minerva Krohn

Helsingin opetuslautakunnan puheenjohtajasta Minerva Krohnista (vihr) on perjantaina tullut taas suomenkielinen.

"Olen tänään vaihtanut äidinkieleni netissä takaisin suomeksi", Krohn kertoi HS:lle perjantai-iltana.

HS kertoi tiistaina, että Krohn joutuu jättämään paikkansa lautakunnassa. Syy on, että ruotsinkielinen Krohn on epäkelpo lautakunnan johtoon. Hänestä tuli lautakunnan sekä sen suomenkielisen jaoston puheenjohtaja marraskuussa 2013, ja kielikelpoisuus jäi tarkastamatta.

Kaupungin johtosäännön mukaan lautakunnassa saa olla kaksi ruotsinkielistä, ja Krohn on kolmas. Kuntalain mukaan Krohn ei ruotsinkielisenä myöskään saa toimia lautakunnan suomenkielisen jaoston puheenjohtajana.

Krohnin aiempi äidinkielen vaihto suomesta ruotsiin toukokuussa 2013 ajoittui aikaan pari viikkoa ennen kuin hänet asetettiin ehdolle Kuntaliiton hallituksen ruotsinkieliselle paikalle (HS 18. 12.).

"Kielen vaihtaminen (ruotsiksi) ei ole todellakaan liittynyt Kuntaliitto-asiaan. Olen pitkään tehnyt töitä kahdella kielellä, ja kun ei ole omia lapsia, sisarenlapset ovat läheisimmät. He ovat ruotsinkielisessä koulussa pitkälti minun kannustamanani. Suvun perinteet ovat ruotsinkieliset", hän kertoi maanantaina.

Epäselvää on vielä, joutuuko Krohn nyt jättämään paikkansa Kuntaliiton hallituksessa.

"Kuntaliiton säännöissä sanotaan, että hallituksessa pitää olla sekä varsinainen että varajäsen, jotka edustavat ruotsinkielistä väestöryhmää. Olen keskustellut Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman (kok) kanssa asiasta, ja hän totesi, ettei säännöissä ole määritelty, kuinka väestöryhmän edustaminen todetaan."

Krohn kertoo punninneensa, kumpi paikoista – Helsingin opetuslautakunta vai Kuntaliiton hallitus – on tärkeämpi, mikäli hän joutuu luopumaan toisesta.

"Jos opetuslautakunnan puheenjohtaja vaihtuisi, lautakunta ja opetusvirasto kärsisivät enemmän."

OIKAISU (HS 21.12. 2014)

Minerva Krohn vaihtoi äidinkielensä suomesta ruotsiksi pari viikkoa sen jälkeen kun hänet oli asetettu ehdolle Kuntaliiton hallitukseen eikä ennen ehdolle asettamista, kuten 20. joulukuuta kirjoitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat