Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksinhuoltajaisäksi tekeytynyt anelee rahaa lapselleen Facebookissa

Yksinhuoltajana esiintynyt kerjäsi lahjoja netissä

Kaupunki
 
Kuvakaappaus on yhdysvaltalaisen äidin blogista, jossa hän ihailee turvaistuinvalmistajan kuvia ruotsalaislapsista.
Kuvakaappaus on yhdysvaltalaisen äidin blogista, jossa hän ihailee turvaistuinvalmistajan kuvia ruotsalaislapsista.

Facebookissa liikkuu huijareita, jotka yrittävät kerätä lahjoituksia valheellisilla kertomuksilla. Viikin ja Haagan kirppissivustoilla on havaittu vantaalaiseksi yksinhuoltajaisäksi tekeytynyt "Jesse", joka pyytää rahaa viisivuotiaalle pojalleen, Kimille.

Pojan kuva on peräisin ruotsalaisen, lasten turvaistuimia valmistavan Britaxin mainoksesta.

Kun huijaus paljastui torstaina, yksinhuoltajaisän profiili poistui ryhmistä. Niissä silti epäillään, että moni on voinut mennä lankaan.

"Rakastan poikaani koko sydämestäni ja haluaisin antaa hänelle hyvän joulun, mutta nyt ovat taloudelliset asiat todella huonosti", Jesse kirjoittaa.

Huijari on kertomansa mukaan auttanut taloudellisiin vaikeuksiin joutunutta ystäväänsä lainaamalla hänelle suuren summan rahaa.

"Laskut erääntyvät ja olen saanut hommattua vain muutamia jouluruokia, olen ollut todella surullinen koko kuukauden ja miettinyt mistä saisin rahaa jotta voisin ostaa lapselleni edes jotain hänen toivomista lahjoista", Jesse kirjoittaa.

Köyhänä esiintyvän huijarin ja vähävaraisen yksinhuoltajan erottaminen toisistaan on sosiaalisessa mediassa hankalaa, pohtii jouluapua vähävaraisille Facebook-sivun kautta keräävä Heidi Miettinen.

Perheen tilanne pyritään aina varmistamaan käsittelemällä hakemukset yksitellen, hän kertoo.

Miettinen avustajineen pyrkii tarkastamaan hakijoiden Facebook-sivujen tietojen kautta perheen tilanteen.

Miettiselle on tullut hakemuksia, joiden lähettäjän motiiveita on ollut syytä epäillä. Yhden henkilön tiedettiin anelevan apua monilla muillakin sivuilla, ja hänen epäiltiin myyvän tavaraa eteenpäin.

"Kun joku pyytää jotain isoja kalliita lahjoja kuten puhelinta tai Playstationia, niin se menee toimintamme ohi. Samoin ruokalahjakortteja pyytävät."

Miettisen perustaman Jouluapua- sivun kautta on tänä vuonna lahjoitettu ruokaa ja joululahjoja hieman alle 300 perheelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat