Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rallirataa koskevasta riidasta tulossa kaupungin johdon päänsärky Vantaalla

Rallielämyksiä tarjoavalle yritykselle ei löydy uutta tilaa moottoriradalta

Kaupunki
 

Vantaan johto alkaa selvittää Vantaan moottoriratakiistaa. HS kertoi lauantaina kiistasta, jossa vastakkain ovat kaupungin omistama moottoriratayhtiö ja sen vuokralainen, rallielämyksiä yrityksille tarjoava Business Rallycenter BRC.

BRC:n määräaikainen vuokrasopimus Vantaan moottoriradalla päättyy vuodenvaihteessa. Sopimusta ei ole uusittu, ja vuokra-alue jää uuden meluvallin alle.

BRC:n toimitusjohtajan Jarno Kankaan hämmästykseksi myös keskustelut korvaavasta alueesta moottoriradalla jäätyivät syksyllä.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) haluaa selvittää, miksi näin on käynyt.

"Kysyn maanantaina asiasta liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahdelta sekä kaupungin konsernipalveluista vastaavalta apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipposelta (kok)", Mäkinen sanoo.

Liikuntajohtaja Kallislahti sanoo HS:lle, että ratayhtiön ohjaus on ensisijaisesti konsernipalveluiden asia.

Tähän asti Vantaan moottorirata ja sen toimitusjohtaja Tapio Päivinen ovat kiinnostaneet kaupunginhallituksen Mäkistä varsin vähän.

"Itse asiassa vasta nyt sain tietää, että alueelle on tulossa suuri karting-rata. Eli aika vähän näköjään tiedän sen yhtiön asioista."

Kallislahti nostaa esille ralliurheilun roolin kaupungissa.

"Moottoriurheilu on osa Vantaan historiaa. Liikuntajohtajana pidän tärkeänä, että BRC:n kaltaista palvelua on saatavilla."

Mäkistä kummastuttaa, missä vaiheessa ratayrittäjän ja kaupungin omistaman ratayhtiön toimitusjohtajan puhevälit katkesivat.

"Kyllä minä tästä selvityksen haluan ja kysyn myös Päiviseltä, voisiko yrittäjä saada jonkin toisen tilan. Ei tämä asia voi kaatua keskusteluyhteyden puuttumiseen."

Keskusteluyhteyden sijaan BRC:n Kangas ja ratayhtiön Päivinen ovat keskustelleet sähköpostein, joissa on puitu muun muassa Kankaan radalle levittämän betonihiekan poistoa. Päivinen teki hiekasta ympäristörikosilmoituksen, ja se poistettiin viikonvaihteessa.

Kangas puolestaan vaatii ratayhtiöltä korvausta siitä, että on menettänyt alueella takia kymmenientuhansien eurojen liiketoimet.

Asiassa hiertää myös varasto, jonka Kangas vuokrasi kesällä ratayhtiöltä yli kolmeksi vuodeksi ja kunnosti rallikeskuksen huoltovarikoksi. Sähkölaskustakin riidellään.

Kankaan mukaan puhevälit ja neuvottelut korvaavasta rata-alueesta katkesivat syksyllä samaan aikaan kun Vantaalla puitiin Kankaan lentopysäköintiyhtiön ja sen kilpailijan Lentoparkin asioita.

Vantaan rakennusvalvonta myönsi tehneensä virheen Kankaan pysäköintiyhtiön vahingoksi. Hyvityksen lisäksi Kangas vaatii kaupungilta vahingonkorvausta riitelyn aiheuttamista kuluista.

Kankaan pysäköintiyhtiö Lentopysäköinti jatkaa toimintaansa kaupungin vuokralaisena moottoriradan tuntumassa.

Kaisa Hakkarainen HS
Samuli Laita HS
Kiila

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat