Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilometreittäin latupohjaa valmiina Helsingissä ja Espoossa

Monella pääkaupunkiseudun ladulla pääsee jo ainakin luistelemaan

Kaupunki
 
Hiihtoa rakastavat kansoittivat Paloheinän ladut
Hiihtoa rakastavat kansoittivat Paloheinän ladut
Neljävuotias Daniel Rolin osoittaa suunnatonta sinnikkyyttä ja iloa ensimmäisellä hiihtoretkellään Helsingin Paloheinässä tapaninpäivänä. Sukurasitettakin löytyy, sillä äiti Maria Rolin rakastaa hiihtämistä ja isoäiti Nadja Ruhanen on entinen kilpahiihtäjä, joka hiihti kerran myös Moskovasta Tornioon 33 päivässä. Paloheinässä riitti ruuhkaksi asti myös muita hiihtäjiä, jotka ovat vihdoin päässeet aloittamaan kautensa. toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru.

Pääkaupunkiseudun ladut eivät ole antaneet vielä parastaan tänä talvena vähäisen lumimäärän ja lämpimien säiden vuoksi, mutta hiihtämään pääsee jo kohtalaisen hyvin. Latupohjia on kunnostettu paljon joulunpyhien aikana, mutta vain harvaan paikkaan on saatu ajettua koneella latu-urat.

Helsingin Paloheinässä on tehty latupohjia jo usealle eri reitille. Tapaninpäivänä lumi oli vielä paikoin niin ohutta, että oksia, sammalta ja heinää työntyi esiin. Siitä huolimatta vapaalla tyylillä hiihtäminen onnistui jo hyvin – perinteiselläkin pääsi, vaikka latu-urat eivät olleet hyvässä kunnossa.

Herttoniemessä tehtiin joulupäivänä ladun pohjia kilometrin verran, mutta latu-uria ei pystytty ajamaan latukoneella. Kivinokka–Viikki-alueelle latua on pohjattu ilman uria 4,8 kilometriä. Malmin lentokenttää kiertävä 5,7 kilometrin latu on hiihdettävässä kunnossa.

Lisäksi esimerkiksi Pirkkola–Pitkäkosken 5,5 kilometrin latu pohjattiin tapaninpäivänä, mutta latu-uraa ei virallisen tiedon mukaan saatu tehtyä. Hiihtäjiltä saatujen tietojen mukaan Paloheinä–Pitkäkoski–Niskala-alueelle on tehty koneella latu-uraa tapaninpäivänä. Pirkkolan kolmen kilometrin latu pohjattiin 23. joulukuuta ja Pitkäkoski–Niskalan latu on pohjattu joulupäivänä.

Vuosaaren Mustasaaressa on hiihtäjien mukaan päästy hiihtämään kahden kilometrin lenkkiä hyvällä ladulla myös perinteisellä tyylillä.

Myös Espoossa on tehty useaan paikkaan latupohjia, mutta ei niinkään latu-uria. Keskuspuiston 4,3 kilometrin kuntoradalle tehtiin latupohjaa joulupäivänä samoin kuin Kuntokiharan yhden kilometrin reitille sekä Leppävaaran kuntoradan neljälle eripituiselle reitille.

Latupohjia kunnostettiin joulupäivänä myös Oittaa–Pirttimäen reitillä sekä kolmella Oittaan kuntoradan eripituisella reitillä. Hiihtäjien mukaan Oittaan metsälenkillä on ollut kiviä, joten tarkkana on pitänyt olla. Oittaalle yritetään saada 3,8 kilometrin lenkki ja Leppävaaraan 2,7 kilometrin lenkki valmiiksi loppiaiseen mennessä.

Olari–Keskuspuiston 3,5 kilometrin reitillä, Olarin kuntoradan 1,6 kilometrillä sekä Pirttimäki–Solvalla reitillä on myös latupohjat tehtyinä.

Vantaalla ei ollut tapaninpäivänä Helsingin Sanomien tietojen mukaan hiihtokunnossa olevia latupohjia, mutta tykkilumen tekoa Hakunilaan jatkettiin tapaninpäivänä.

Tiedot on kerätty nettisivuilta www.mski.fi/helsinki, www.mski.fi/espoo, www.facebook.com/Latutilanne sekä Paloheinässä tapaninpäivänä hiihtäneiltä.

Heidi Lämsä HS
Paloheinä

Oikaisu: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti Vuosaaren Mustasaaresta. Kyse oli Vuosaaren Mustavuoresta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat