Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meripelastajat auttoivat aavelaivan satamaan

Kaupunki
 
Helsingin Pelastuslaitos
Valkoisesta troolarista pumpattiin pelastuslaitoksen valvonnassa ympäristölle haitallisia nesteitä.
Valkoisesta troolarista pumpattiin pelastuslaitoksen valvonnassa ympäristölle haitallisia nesteitä. Kuva: Helsingin Pelastuslaitos

Itä-Helsingissä syksyn ajan seikkaillut aavelaiva on saatu suojasatamaan, kerrotaan Helsingin pelastuslaitokselta.

Palomestari Markku Holopainen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että heitteille jätetty vanha troolari pelastettiin ympäristövahingon välttämiseksi ja hyvän joulumielen osoituksena.

Puinen troolari ajautui rantaan Helsingin Vartiosaaren Rahkoniemessä 17. joulukuuta. Haveripaikka sijaitsi vain 50 metrin päässä Vartiosaaren luonnonsuojelualueelta, jossa kasvaa muun muassa erittäin harvinainen ruttojuuri.

Troolarissa sisällä olleet polttoaineet olisivat saattaneet vuotaessaan aiheuttaa ympäristövahingon.

Holopaisen mukaan tapaninpäivänä meriveden korkeus mahdollisti aluksen saamisen irti pohjasta. Osa Karpinselästä oli jo jäässä, mutta merivartioston partio onnistui murtamaan jäätä sen verran, että troolarin luokse päästiin ja siihen pystyttiin kiinnittämään hinausköysi.

Hinausoperaatio kesti useita tunteja, mutta troolari saatiin kuin saatiinkin suojasatamaan Sompasaareen noin kello 16.30:n aikaan.

Perjantai-iltana troolarista pumpattiin pelastuslaitoksen valvonnassa noin 13 000 litraa öljynsekaista merivettä, 200 litraa dieselpolttoainetta, 30 litraa hydrauliikkaöljyä ja 20 litraa muita öljyaineita. Aineet pumpattiin Sompasaareen hälytettyyn loka-autoon.

Aluksesta poistettiin myös viisi akkua.

Markku Holopainen sanoo, että alus on yhä uppoamisvaarassa.

"Käymme katsomassa alusta maanantaina ja tarkastamassa, onko vedenpinta aluksen sisällä noussut. Joka tapauksessa tilanne on se, että alus on nostettava ylös ennen kovien jäiden tuloa."

Marju Järvinen HS
Sompasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat