Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välipäivinä voi kierrellä alennusmyynneissä tai pulahtaa avantoon

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti tapahtumia lomailijoille

Kaupunki
 
Laura Oja HS
Välipäivinä Helsingissä voi kokeilla vaikka talviuintia. Ullanlinnalainen Päivikki Soukka pulahti lauantaina Katajanokalla avantoon, jossa hän käy useita kertoja viikossa.
Välipäivinä Helsingissä voi kokeilla vaikka talviuintia. Ullanlinnalainen Päivikki Soukka pulahti lauantaina Katajanokalla avantoon, jossa hän käy useita kertoja viikossa. Kuva: Laura Oja HS

Harvinaisen pitkä keskelle viikkoa osuvien pyhien jakso saa ihmiset liikkeelle. Kaikki eivät karkaa hiihtämään tai reippailemaan luonnon helmaan. Alennusmyyntimatkailusta on tullut yleinen välipäivien ajanviete, kertoo Helsingin markkinointi -yhtiön toimitusjohtaja Tuulikki Becker.

"Ostosmatkasesonki alkoi jo ennen joulua. Yleensä se alkaa uudenvuoden jälkeen", Becker sanoo.

Helsingin kauppoihin alennusmyynnit houkuttelevat väkeä myös eri puolilta Uuttamaata. Nämä vierailut piristävät kauppojen lisäksi ravintoloiden myyntiä.

Helsingin matkailuneuvontaan Pohjoisesplanadilla pelmahtaa monesti perheitä.

"He saattavat sanoa, että tultiin Helsingissä käymään, ja kysyä, mitä täällä voi tehdä", kertoo matkailutiedottaja Taru Aaltonen Helsingin matkailuneuvonnasta, kansainvälisemmin Visit Helsingistä.

Kyselijöiltä ei tiedustella, mistä he ovat tulossa. Näin ollen tilastoitua tietoa ei ole siitä, ovatko he lähimatkailijoita vaikkapa Espoosta vai kenties turisteja Lapista. Mutta samat neuvot he saavat, olivat mistä hyvänsä.

"Korkeasaari on kauniina talvipäivänä hiukan erilainen kokemus. Rautatientorin Jääpuistossa on kansainvälinen tunnelma", sanoo Tuulikki Becker.

Helsinki ja lähikaupungit tarjoavat lomalaisille monipuolisesti talvisia palveluja. Esimerkiksi viittäkymmentä luonnonjääpuistoa on alettu jäädyttää ja latuja muovailla.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) muistutti lauantaina sosiaalisessa mediassa Helsingin luistelu- ja hiihtomahdollisuuksista kolmella kielellä. Lisäksi hän linkkasi verkkopalveluun, josta löytyvät niiden lisäksi kaupungin 14 talviuintipaikkaa.

Luonnonjäälle ei vielä pidä mennä luistelemaan eikä pilkkimään.

Facebookissa monet ovat julkaisseet talvikuviaan.

Helsingin Paloheinän lisäksi esimerkiksi Vantaan Hakunilassa ja Espoossa Nuuksion erämaassa sivakoidaan näköjään täyttä häkää.

Ensi viikko tuo mukanaan uudenvuoden ja arkiliikunnan sekä tukun juhlia ja kulttuuritapahtumia.

"Monet tapahtumat ja harrastuspaikat ovat ilmaisia. Helsinki tarjoaa paljon myös juhlistuksia, joista selviää vähällä rahalla", Tuulikki Becker toteaa.

Hän itse aikoo olla aattoiltana Senaatintorilla. Viime vuonna perinteistä ilotulitusta ja ohjelmaa seurasi 25 000 ihmistä.

"Se on iso happening. Sen jälkeen alkaa vielä valon juhla, Lux-festivaali, joka jatkuu tammikuulle asti. Parasta olisi tietysti, jos valoa olisi aina."

Espoossa kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut järjestää joululoman välipäivinä perheille ohjelmaa.

Espoo kannustaa kolmepäiväisellä Hop on Hop off -tapahtumalla eri sukupolvia liikkumaan ja pelailemaan pelejä yhdessä.

Huomenna maanantaina Leppävaaran nuorisotilassa ja urheiluhallissa voivat alakouluikäiset lapset ja eläkeläiset muun muassa askarrella, pelata pingistä, biljardia, sisäcurlingia, lautapelejä sekä ilmakiekkoa. Maanantaista uudenvuodenaattoon on eri päivinä muun muassa voimistelua, sählyä, sulkapalloa, jalkapalloa, koripalloa sekä luistelua tekojäällä.

Järjestäjät suosittelevat ottamaan omat sisä- sekä ulkovarusteet ja eväät mukaan.

Vantaalla pääsee pitkästä aikaa uimaan Martinlaakson uimahalliin, jonka korjaustyöt ovat valmistuneet. Halli avautuu yleisölle huomenna maanantaina kello kuusi aamulla.

Lasten perinteinen uudenvuodenjuhla järjestetään torstaina 1. tammikuuta Taidetalo Pessissä Tikkurilassa kello 14 alkaen.

Mika Ranta HS
Elli Jaakola (vas.), 16, ja Elina Jalo, 16, kävivät lauantaina ostoksilla esimerkiksi Aleksanterinkadun Zarassa.
Elli Jaakola (vas.), 16, ja Elina Jalo, 16, kävivät lauantaina ostoksilla esimerkiksi Aleksanterinkadun Zarassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat