Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitäjänmäellä tilat vuosia tyhjillään

Kaupunki
 

Toimistotalon muodonmuutos asunnoiksi saattaa olla tuskallisen pitkän tien päässä, jos onnistuu sittenkään. Koskaan ei voi edes ennustaa, kuinka kauan tarvittavien lupien saamiseen kuluu aikaa – vuosi, pari vai kenties vuosikymmen.

Tämä tiedetään eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa. Yhtiö omistaa Pitäjänmäellä talon, jonka se rakennutti 1990-luvun alussa Sibelius-Akatemian tarpeisiin. Musiikkikorkeakoulu oli vuokralaisena kesään 2011 asti. Opiskelijat muuttivat Musiikkitaloon, ja soitto hiljeni Kutomotie 9:ssä.

Muutto oli tiedossa jo vuonna 2007, ja yhtiö ryhtyi etsimään uutta vuokralaista. Pian kävi ilmi, ettei erikoistiloihin löydy vuokralaista.

Ilmarinen aloitti neuvottelut kahden rakennusliikkeen kanssa talon muuttamisesta asunnoiksi, koska naapurissa konttoreita oli jo muutettu asunnoiksi.

Suunnitelmat raukesivat, kun kaupunkisuunnitteluvirasto ei lämmennyt asemakaavan muutokselle.

Pitäjänmäellä oli ja on yhä paljon tyhjiä toimistotaloja, joiden omistajat puivat vuonna 2011 yhdessä vaihtoehtoja Pitäjänmäki-klinikalla.

Seuraava yritys oli vuonna 2013, sekin tulokseton. Kaupunkisuunnitteluvirasto ilmoitti, että alueen tilanteesta pitää tehdä "kokonaistarkastelu". Se voidaan tehdä erillään uuden yleiskaavan valmistelusta.

Kaavoituskatsauksen mukaan lähialueille on tarkoitus kaavoittaa asuntorakentamista.

Viimeisin arvio on, että päätöksiä on tiedossa vasta vuonna 2017. Eläkkeensaajilta jää saamatta talosta pahimmillaan kymmenen vuoden vuokratulot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat