Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naistenklinikan työmaan huterat rakennustelineet määrättiin purettaviksi

Haartmaninkatu suljettiin rakennustyömaan kohdalta sunnuntai-iltana

Kaupunki
 

Helsingin pelastuslaitos on määrännyt Naistenklinikan remonttityömaan rakennustelineet purettaviksi sortumisvaaran takia Helsingin Meilahdessa. Purkaminen aiheuttaa liikenteeseen poikkeusjärjestelyjä.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Taisto Hakalan mukaan rakennustelineet voivat sortuessaan tulla Haartmaninkadun puolelle. Siksi katu suljetaan työmaan kohdalta niin autoilijoilta kuin jalankulkijoiltakin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennustelineiden sortumisvaarasta jo jouluaaton aattona, jolloin kattorakenteet olivat romahtaneet ja alla olleet rakennustelineet vääntyivät.

"Se johtui ehkä tuulesta, ehkä lumesta, ehkä huonosta rakennustyöstä", Hakala sanoo.

Rakennustyömaalla ei tuolloin ollut ketään. Hälytyksen teki ohikulkija.

Tapaninpäivänä pelastuslaitos kävi uudestaan paikalla ja totesi, että tilannetta ei ollut saatu korjattua. Sunnuntaina pelastuslaitos määräsi rakennustelineet purettavaksi.

Naistenklinikan remontista vastannut yritys Rakennustuote Oy hakeutui Helsingin Sanomien tietojen mukaan joulukuun alussa konkurssiin.

Hankejohtaja Raija Malmström Uudenmaan sairaanhoitopiiristä Husista arvioi tuolloin, että konkurssi saattaa viivästyttää rakennustöitä kuukausilla tai jopa puolella vuodella.

Haartmaninkatu suljettiin työmaan kohdalta sunnuntai-iltana kahdeksalta. Telineiden purkaminen alkaa maanantaiaamuna yhdeksältä. Työn arvioidaan olevan ohi iltapäivällä noin neljään mennessä.

"Tässä on se onni, että sää on suosiollinen tiistaiaamuun asti", Hakala sanoo.

Naistenklinikalle pääsee kulkemaan purkamisen ajan Topeliuksen- ja Haartmaninkatujen kautta. Meilahden ja Haartmanin sairaaloihin pääsee Tukholmankadun puolelta.

Helsingin bussilinjat 14, 18 ja 39N sekä seutulinjat 39, 39B ja 205 ajavat Topeliuksenkadun ja Tukholmankadun kautta maanantaihin 29. joulukuuta noin kello 16 asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat