Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Liiton pitäisi tiedottaa enemmän"

Kaupunki
 
Eden Gebra Verna Virkkunen
Verna Virkkunen
Helsingin kuvataidelukiolainen Essi Lindgren (vas.) kuuluu lukiolaisten liittoon ja on tyytyväinen siihen. Lindgrenin opiskelutoveri Elaine Banks ei kuulu liittoon, koska hän ei tiedä siitä tarpeeksi.
Helsingin kuvataidelukiolainen Essi Lindgren (vas.) kuuluu lukiolaisten liittoon ja on tyytyväinen siihen. Lindgrenin opiskelutoveri Elaine Banks ei kuulu liittoon, koska hän ei tiedä siitä tarpeeksi. Kuva: Verna Virkkunen

Helsingin kuvataidelukiolainen Essi Lindgren, 16, sai kuulla Suomen lukiolaisten liitosta mennessään lukioon.

Hän koki tärkeäksi sen, että lukiolaisten etua valvotaan. Häntä myös kiinnosti nähdä, millaista toiminta on ja mitä kaikkea liitto tarjoaa.

Liiton jäsenkortista on ollut Lindgrenille jo jonkin verran hyötyä. Hän kokee, että liitolla on vaikutusvaltaa ja että sen kautta pystyy vaikuttamaan opiskelijapolitiikkaan.

"Liitto ajaa kaikkien lukiolaisten asiaa huolehtimalla lukiolaisten oikeuksista", Lindgren sanoo.

Lindgren näkee mahdollisena, että voisi ensimmäisen lukiovuoden jälkeen olla jotenkin mukana myös liiton piiritoiminnassa.

Lindgrenin mukaan liitto ei kerro tarpeeksi toiminnastaan.

"Mainoksia ja uutisia liitosta tulee harvoin vastaan."

Samaa sanoo kuvataidelukiolainen Elaine Banks, 16. Hän on kuullut liitosta vain muilta lukiolaisilta ja opettajilta eikä siksi ole liittynyt liittoon – ainakaan vielä.

Banks ei ole varma, mitä etuja SLL tarjoaa jäsenilleen. Hän on kuitenkin saanut muiden puheista positiivisen kuvan liitosta.

"Jos tietäisin enemmän, ehkä kritiikkiäkin löytyisi enemmän."

Banks uskoo, että liitto kuulee tavallisia lukiolaisia, vaikkei hän itse tiedäkään paljon sen kannoista.

"Eräs opettaja sanoi, että SLL teki kannanotoillaan viikon syyslomasta mahdollisen, kun Helsingin kaupungin opetusvirasto yritti kieltää sen. Mielestäni se on merkki siitä, että lukiolaisia on kuultu."

Banks arvostaa sitä, että liiton lausunnot otetaan vakavissaan.

"Liiton pitäisi kuitenkin tiedottaa enemmän. Opettajat ovat kehottaneet liittymään siihen, mutta minun tarvitsisi tietää enemmän."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat