Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erimielisyys maksaa enemmän

Kaupunki
 
Verna Virkkunen

Opiskelijat ovat keskenään eri mieltä siitä, mihin suuntaan murroksen edessä olevaa lukiokoulutusta pitäisi ajaa. Eri mieltä ollaan jo pelkästään siitä, pitäisikö sitä muuttaa alkuunkaan.

Kyselyyn vastanneista vajaa puolet halusi muuttaa lukiossaan tai lukiokoulutuksessa jotain, mutta avoimissa vastauksissa ehdotettiin täysin vastakkaisia mielipiteitä samoista aiheista. Osa vastaajista puhui samojen asioiden puolesta kuin SLL, kun taas osan ajatukset erosivat selvästi sen kannasta. Lukiolainen saa opiskelijakortin kuitenkin vain liittymällä liittoon.

Olen SLL:n kanssa eri mieltä lukiokoulutuksen suurimmista ajankohtaisista muutoksista, enkä siksi ole ainakaan vielä liittynyt jäseneksi.

Usein sanotaan, että on hölmöä jättäytyä sellaisen päätöksenteon ulkopuolelle, joka ei miellytä. Että mieluummin kannattaisi lähteä muuttamaan asioita sisältäpäin.

On totta, että liittymättömyyteni ei varmastikaan vie liiton päätöksentekoa itselleni mieluisampaan suuntaan. Ainoastaan menetän opiskelijaetuja. Tiedän kuitenkin, että aikani tai energiani ei riittäisi liittoaktiivisuuteen kaiken muun ohella, vaikka vaikuttaminen opiskelijapolitiikkaan kiinnostaisi. Luulen, että samaan ongelmaan ovat törmänneet muutkin.

Lukiolaisten liitto on vaikutusvaltainen liitto, jolla on vakiintunut asema lukiolaisten edunvalvojana. On todella tärkeää, että sellainen on olemassa. Haluaisin kuitenkin todistaa opiskelijuuteni ihan ilman kannanottoa siitä, mihin lukiokoulutusta pitäisi ajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat