Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkärille pääsy nopeutui Espoossa

Terveysasemien toiminnassa edelleen suuria eroja

Kaupunki
 

Terveyskeskuslääkärin vastaanotolle pääsy nopeutui Espoossa viime vuonna.

Kiireettömän ajan lääkärille sai noin 21–34 vuorokauden kuluessa, kun vuonna 2013 odotusaika oli noin 32–39 vuorokautta.

Terveyskeskusten välillä on edelleen eroja hoitoon pääsyssä. Lääkärin vastaanotolle pääsi keskimäärin nopeimmin Kilon terveysasemalla.

Siellä lääkärin kiireettömälle vastaanotolle saattoi päästä keskimäärin kuudessa vuorokaudessa, kun taas hitainta oli Viherlaaksossa, missä saattoi joutua odottamaan keskimäärin 46 vuorokautta. Kaupunki paransi loppuvuotta kohden myös hammaslääkärille pääsyä. Kiireettömän ajan sai hammaslääkärille heinäkuun jälkeen 43–75 vuorokauden sisällä. Kaikkein hitainta hammaslääkärin vastaanotolle pääseminen oli huhtikuussa, milloin lääkärille pääsyä piti odottaa keskimäärin 112 vuorokautta.

"Meillä ei ole ollut jonoja vuoden 2007 jälkeen", sanoo johtava ylihammaslääkäri Heli Yli-Knuuttila Espoon hammashuollosta.

Vertailu viime vuoteen on Yli-Knuuttilan mukaan hankalaa, sillä mittaustapa muuttui tänä vuonna.

Vapaita aikoja pystyttiin järjestämään, kun hammashuollossa huomattiin, että vuodenvaihteen ja kesälomien jälkeen on enemmän asiakkaita. "Lisäsimme näihin ajankohtiin aikoja ja saimme siten jonot purettua. Akuutteja hoitoaikoja taas vähensimme."

Espoossa on käytössä palvelu, jossa asiakkaalle soitetaan takaisin.

Terveysaseman asiakkaalle soitettiin tänä vuonna takaisin keskimäärin 33 minuutin kuluessa. Kiireettömässä suun terveydenhoidossa asiakkaalle soitettiin takaisin runsaan kuuden tunnin kuluessa. Yli-Knuuttilan mukaan takaisinsoittoprosentti oli joulukuussa 99,9.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat