Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Penttilällä imua Espoon johtoon

Vihreät väläyttävät Olavi Loukon seuraajaksi Matti Kurosta Lahdesta

Kaupunki
 
Benjamin Suomela
Helsingin apulaiskaupunginjohtajakisan loppuvuodesta Anni Sinnemäelle hävinnyt Hannu Penttilä on esillä Espoon seuraavaksi teknisen toimen johtajaksi.
Helsingin apulaiskaupunginjohtajakisan loppuvuodesta Anni Sinnemäelle hävinnyt Hannu Penttilä on esillä Espoon seuraavaksi teknisen toimen johtajaksi. Kuva: Benjamin Suomela

Helsingissä johtajanpaikkansa menettänyt Hannu Penttilä (sd) on noussut suosioon Espoossa: hänen nimensä on noussut vahvasti esiin Espoon uudeksi teknisen toimen johtajaksi.

Penttilä on loppuvuoden nuollut haavojaan hävittyään Helsingin valtuuston äänestyksessä kaupunkisuunnittelun ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajan paikan vihreiden Anni Sinnemäelle.

Espoossa on paraikaa loppusuoralla teknisen toimen johtajan paikan haku. Pesti vapautuu ensi kesänä, koska nykyinen johtaja Olavi Louko on jäämässä eläkkeelle.

Penttilä olisi HS:n tietojen mukaan valmis jättämään hakemuksen Espoon paikkaan viime tipassa maanantaina, jolloin hakuaika umpeutuu.

Penttilällä olisi Espoossa kannatusta yli puoluerajojen, arvioivat HS:n haastattelemat johtopoliitikot. He eivät halua arvioida tilannetta julkisesti haun viime hetkillä.

"Penttilän nimi pyörii nyt meillä. Minulla on kuva, että hän hakee paikkaa viime tipassa. Hän haluaa säästää itseään vatvomiselta, jos hän ilmoittautuisi mukaan liian aikaisin", espoolaispoliitikko kuvaa.

Vihreiden konkarivaltuutettu Sirpa Hertell vahvistaa HS:lle, että Penttilän nimi on esillä: "Häntä pidetään pätevänä ja kiinnostavana."

Penttilän etuna on pitkä kokemus Helsingistä, jossa hän on ollut apulaiskaupunginjohtajana seitsemän vuotta. Penttilä on ollut myös Espoossa kuntapoliitikkona ja Espoon ylin päättäjä eli kaupunginhallituksen puheenjohtaja 1990-luvun alussa.

Espoossa on meneillään jättihanke länsimetron jatkamiseksi Kivenlahteen. Samalla tiukka taloustilanne, laskevat verotulot ja velkakuuri pakottavat miettimään, mitä Espoossa on lähivuosina varaa rakentaa. Asuntotuotantoa pitäisi nostaa valtiolta tulevien metrorahojen vastineeksi.

Espoon toiseksi suurin puolue vihreät on väläyttänyt teknisen toimen johtajahaussa myös Matti Kurosta. Poliittiselta taustaltaan vihreä Kuronen on Lahdessa teknisen ja ympäristötoimen johtajana.

"Kuronen on noussut nimenä esiin muualtakin kuin vihreiltä. Hänet tunnetaan Espoossa, ja häntä pidetään asiallisena ehdokkaana", Hertell sanoo.

Penttilään verrattuna Kuronen on kokemattomampi, sanoo toinen espoolaispoliitikko.

Kuronen valittiin Lahteen vuonna 2012 Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Raklin johtajan paikalta. Kuronen oli toista kautta Espoon valtuustossa ja kaupunginhallituksen jäsen.

HS ei tavoittanut lauantaina Penttilää eikä Kurosta kertomaan halukkuudestaan Espoon teknisen toimen johtajaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat