Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahoitusalan työntekijät tuovat Helsingille suuret verotulot

Nordealla ja OP-Pohjolalla on Helsingissä yhteensä 7 500 työtekijää

Kaupunki
 

Rahoitus- ja vakuutusalan yritykset maksavat Helsingille merkittävän määrän yhteisöverotuloja, mutta niiden merkitys työllistäjänä on vielä tärkeämpi.

Esimerkiksi Suomen suurimmat finanssikonsernit Nordea ja OP-Pohjola-ryhmä työllistävät Helsingin toimipisteissään yhteensä yli 7 500 ihmistä.

Finanssialalla pääkaupunkiseudulla työskentelevien henkilöiden mediaanipalkka on Tradenomiliiton mukaan 3 500 euroa kuukaudessa.

Se tarkoittaa, että jos kaikki alan pääkaupunkiseudun työntekijät laitettaisiin riviin, heistä keskimmäinen tienaisi 3 500 euroa.

Sillä maksetaan Helsingissä kuntaveroa 7 036 euroa vuodessa, kertoo Veronmaksajain keskusliiton pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkola. Helsingin kuntaveroprosentti on 18,5.

Näin ollen Nordea-konsernin ja OP-Pohjola-ryhmän Helsingin toimipisteissä työskentelevät maksaisivat Helsingissä asuessaan kuntaveroa yli 53 miljoonaa euroa. Sillä maksaisi vaikkapa puolet Helsinkiin suunnittelusta keskustakirjastosta.

Laskelma on puhtaan teoreettinen, mutta se antaa kuvan siitä, kuinka suuri merkitys yksityisten yritysten työntekijöillä on kaupunkien talouteen.

Helsingin kaupunki on noin 40 000 työntekijällään Helsingin selvästi suurin työnantaja. Kaupunki luo siten itse paljon kuntaverotuottoja ja kulutusvoimaa. Ongelmallista talouden näkökulmasta on, että kaupungin työntekijöiden palkkojen maksaminen jää muiden veronmaksajien kontolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat