Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Penttilä hakee Espoon teknisen toimen johtoon

Olavi Loukon virkaa hakee myös monta Espoon virkamiestä sekä Lahden tekninen johtaja

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Hannu Penttilä
Hannu Penttilä Kuva: Kimmo Räisänen

Helsingin apulaiskaupunginjohtajan viran jättävä Hannu Penttilä (sd) hakee Espoon teknisen toimen johtajaksi. Virka vapautuu kesällä eläkkeelle jäävältä Olavi Loukolta.

Espoo aikoo päättää valinnasta 23. maaliskuuta. Uusi johtaja aloittaa työnsä elokuun alussa.

Fakta

Espoon toiseksi korkein virka

 Teknisen toimen johtaja on kaupunginjohtajan jälkeen tärkein virkamies Espoossa. Hän johtaa kaupunkisuunnittelu-, rakennusvalvonta- ja ympäristökeskusta, teknistä keskusta ja Tilakeskus-liikelaitosta.

 Suoria alaisia hänellä on kymmenen, ja organisaatiossa työskentelee 600 työntekijää.

 Bruttopalkka autoetuineen on 13 000 euroa.

Johtajan paikkaa haki 35 henkilöä. Heidän joukossaan on monta Espoon virkamiestä. Virkaa kärkkyy liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko, tilakeskuksen toimitusjohtaja Carl Slätis sekä Matinkylän projektijohtaja Markus Saari.

Hakijoissa on myös Antti Mäkinen, joka palasi syksyllä takaisin Tapiolan projektijohtajaksi. Hänellä on alalta kokemusta, sillä hän johti muun muassa Vuosaaren sataman rakentamista.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta paikkaa hakee Lahden teknisen ja ympäristötoimen johtaja Matti Kuronen. Hänellä on henkilökohtaista tuntumaa Espoon kunnallispolitiikkaan. Kuronen oli toista kautta Espoon valtuustossa vihreänä valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä, kun hänet valittiin Lahteen.

Loukon virkaa havittelevat myös Nurmijärven tekninen johtaja Ilkka Ruutu sekä Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Lappi.

Lähikuukaudet osoittavat, toistaako historia itseään, eli valitseeko Espoo jälleen virkamiehen Helsingistä. Aikoinaan Olavi Louko valittiin Espooseen Helsingistä, jossa hän toimi kiinteistöviraston päällikkönä.

Penttilä tunnetaan entuudestaan Espoossa, ja hänen nimensä nousi viikonloppuna vahvasti esiin uudeksi tekniseksi johtajaksi.

Espoon johtavat poliitikot arvioivat, että Penttilällä on laajaa kannatusta.

Vihreiden Sirpa Hertell vahvisti lauantaina HS:lle, että Penttilän nimi on ollut esillä: "Häntä pidetään pätevänä ja kiinnostavana." (HS 4. 1.)

Penttilä oli Espoon valtuutettu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuosina 1993–1995. Uraa hän on tehnyt myös ympäristöministeriössä, Hämeen liiton maakuntajohtajana sekä YTV:n yhteistyöjohtajana.

Penttilän seitsemänvuotinen kausi päättyy tammikuussa. Hän menetti paikkansa, kun Helsingin valtuusto äänesti uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi kansanedustaja Anni Sinnemäen (vihr).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat