Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Automaattimetro saattaa sittenkin toteutua

HKL odottaa Siemensiltä viimeistä tarjousta

Kaupunki
 
Metro on Helsingin suosituin liikenneväline
Metro on Helsingin suosituin liikenneväline

Helsingin metron automatisointia koskeva kissa-hiiri-leikki jatkuu. Helsingin liikennelaitoksen (HKL) johtokunta päätti joulukuussa purkaa Siemensin kanssa tehdyn sopimuksen metron automatisoinnista. Päätöksen syynä olivat erimielisyydet rahasta.

Nyt Helsinki ja Siemens ovat ainakin osittain palanneet neuvottelupöytään.

Siemens jätti maanantaina Helsingille tarjouksen, jolla se yritti saada automatisoinnin vielä toteutettua.

"Siemens hätkähti johtokunnan purkupäätöstä. He tajusivat, että ikkuna on sulkeutumassa ja halusivat vielä lähestyä kaupunkia", sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Siemensin maanantainen tarjous ei miellyttänyt Helsinkiä. Helsinki teki Siemensille vastaehdotuksen, johon saksalaisyritykseltä odotetaan vastausta perjantai-iltapäivään mennessä.

Lehmuskosken mukaan Siemensin ja Helsingin näkemyserot ovat "merkittäviä".

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) sanoi keskiviikkona, että sovun löytyminen riippuu Siemensin perjantaisesta esityksestä. "Tämän jälkeen ei voi ainakaan sanoa, etteikö kaikkia kiviä olisi käännetty."

Sovun edellytyksenä on, että länsimetro pääsee aloittamaan aikataulussa syksyllä 2016, automatisointi toteutuu suunnitellusti ja että sopu on Helsingille taloudellisesti kannattava.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa Saurin päätöksellä 19. tammikuuta.

"On kohtuullista antaa Siemensille vielä tilaisuus vastata HKL:lle. Siksi tämä oli tehtävä niin, että otin sen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Muuten tämä olisi mennyt ohi", Sauri sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat