Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kutsuplussan suosio kasvaa vauhdilla

HSL yrittää taltuttaa ruuhkia alentamalla keskipäivän matkojen hintaa

Kaupunki
 

Helsingin seudun liikenteen HSL:n Kutsuplus-palvelu uudistuu maanantaina.

Palvelun asiakkaat alkavat saada alennusta keskipäivään ajoittuvista matkoista. Kello 10-14 alkavista matkoista saa vastaisuudessa 20 prosentin alennuksen.

Alennuksen toivotaan ohjaavan aiempaa useampia käyttäjiä päivän hiljaisiin tunteihin. HSL:n mukaan aamun ja illan ruuhkatunteina kyydin saaminen on jo muodostumassa haasteeksi suuren kysynnän takia.

Palvelun suosio kasvoi huimasti etenkin syksyn aikana. Pelkästään joulukuussa matkustajia oli lähes kymmenentuhatta, mikä tavoittelee jo koko vuoden 2013 matkustajamäärää. Vuoden 2014 aikana Kutsuplussalla tehtiin noin seitsemänkymmentätuhatta matkaa.

Kutsuplus on HSL:n kokeiluvaiheessa oleva palvelu, jossa matkustajat voivat älypuhelimella tai nettisivun kautta tilata haluamansa matkan miltä tahansa palvelualueen pysäkiltä toiselle ilman vaihtoja. Samaan pikkubussikyytiin yhdistellään useita eri matkoja.

Kutsuplus-bussien liikennöintialue ulottuu lännessä Espoon Tapiolaan ja Leppävaaraan, pohjoisessa Kehä I:een ja idässä Itäkeskukseen. Kyseessä on kokeilu, joka päättyy vuoden lopussa.

Kutsuplus-pikkubusseja on nykyisellään liikenteessä 15. Autojen määrää oli tarkoitus alun perin lisätä 45:een viime vuoden aikana.

Sittemmin tavoite siirtyi, ja nyt HSL:n budjetissa varaudutaan uusiin autoihin vasta vuodelle 2016. Syynä on se, että HSL:n jäsenkunnat ovat haluttomia investoimaan uuteen kalustoon talouden tiukkoina vuosina.

Viime vuonna jokaista Kutsuplussalla tehtyä matkaa tuettiin lähes 40 eurolla.

Suosion lisääntyminen antaa uskoa palvelun kääntymisestä kannattavaksi: vuonna 2017 tuen pitäisi olla enää noin neljä euroa, ja vuonna 2020 palvelu on mahdollista saada kannattavaksi, HSL laskee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat