Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki aikoo siirtää yli tuhat virkamiestä metroradan varrelle

Kaupunki
 

Helsinki aikoo keskittää hajallaan olevat tekniset virastonsa samaan jättimäiseen toimistotaloon. Kun 1 400 virkamiestä työskentelee samassa talossa, heidän yhteistyönsäkin uskotaan sujuvan nykyistä jouhevammin ja tehokkaammin.

Toimistotaloon keskitettäisiin myös virastojen yhteinen asiakaspalvelu.

Kaupunki kaavailee uutta toimitaloa omalle tontilleen joko Kalasatamaan lähelle metroasemaa tai Herttoniemeen Itäväylän eteläpuolelle lähelle liikekeskus Megahertsiä.

"Virastojätti halutaan idän suunnalle hyvien liikenneyhteyksien varrelle", vahvistaa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Pajusen mielestä on taloudellisesti järkevää rakennuttaa uusi rakennus. Alustavien suunnitelmien mukaan taloon tulisi 20 000–27 000 neliömetriä.

Kiinteistöviraston päällikön Jaakko Staufferin mukaan päätöksiä hankkeesta on odotettavissa keväällä. Muutto tapahtuisi vuosina 2018–2019.

Virastotalosta suunnitellaan monitilakonttoria, jossa ei ole kiinteitä työpisteitä.

"Kaikki suunnitellaan toimintaa silmällä pitäen. Kun virkamiehet kohtaavat samoissa tiloissa, myös tieto ja osaaminen siirtyvät", Stauffer sanoo.

Virkamiesten palaverit pystytään järjestämään nykyistä tehokkaammin ja nopeammin. Samaa hanketta valmistelevat eri virastojen virkamiehet voidaan istuttaa väliaikaisesti yhteen tilaan.

Nykyisin virastot ja niiden toimipisteet ovat yli kymmenessä paikassa eri puolilla kaupunkia, ja matkoihin hupenee aikaa. Osa toimipisteistä on vuokrattu yksityisiltä kuten kaupunkisuunnitteluviraston lisätilat.

Moni omista kiinteistöistä tarvitsee lähitulevaisuudessa peruskorjausta.

"Siksi kaupunki pyrkii eroon nykyisistä tehottomista tiloista", Stauffer kertoo.

Kun tiloja myydään, kaupunki voi saada yli 60 miljoonaa euroa. Säästöjä käyttömenoissa voi Staufferin mukaan tulla 15–16 miljoonaa euroa.

Ensimmäiseksi 500 työntekijän rakennusvirasto muttaa Kasarmikadulta tilapäisiin toimitiloihin jo tänä vuonna.

Kaupunki myy lähiaikoina arvokkaan tontin yksityiselle kiinteistösijoitusyhtiölle, ja vanha rakennus puretaan uuden toimistotalon tieltä.

"Muutamme pois koppikonttorista ja menemme väliaikaisiin tiloihin avokonttoriin harjoittelemaan uusia työtapoja kolmeksi neljäksi vuodeksi", kuvaa kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen.

Helsinki selvitteli pitkään, löytyisikö virastoille sopivaa valmista toimistotaloa, mutta vaatimukset täyttävää ei löytynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat