Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lumikoneen kuljettaja pääsi vapaaksi

Kaupunki
 

Turmatraktorin kuljettaja on vapautunut poliisin kuulustelujen jälkeen.

Lumitöitä tehnyt kuljettaja ajoi sunnuntaina puoliltapäivin kuusivuotiaan pojan yli rivitalon piha-alueella Helsingin Itäkeskuksessa.

Kuljettajan mahdollinen rattijuopumus varmistuu kahden kolmen viikon kuluttua. Varmuus poliisin epäilyyn juopumuksesta paljastuu verikokeista.

Sunnuntaina onnettomuuden jälkeen kuljettaja puhalsi alkometriin lukeman 0,58 promillea, mikä on niukasti yli rattijuopumusrajan 0,5 promillea.

"Joitakin johtopäätöksiä voi tehdä siitä, että kuljettaja oli lähtenyt liikkeelle kello 11 ja puhalsi kello 12:en jälkeen tämän tuloksen", arvioi komisario Sakari Harju Helsingin poliisista.

Kuljettajalla on Harjun arvion mukaan ollut alkoholia veressä, ja hän arvioi alustavasti sillä olleen merkitystä onnettomuudessa.

Mahdollinen varomattomuus ja huolimattomuus ovat päätyneet myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan selvitettäviksi.

"Tässä turmassa kuoli lapsi, ja siinä oli mukana ajoneuvo. Siksi lautakunta tutkii kokonaisvaltaisesti tapahtumat ja ajoneuvon. Se selvittää, oliko kuljettajalla mahdollisuus huomata pieni lapsi", Harju sanoo.

Selvitettäväksi tulee Harjun mukaan myös se, miksi kuljettaja ei huomannut lähellä ollutta poikaa edestakaisin ajaessaan.

Rattijuopumuksen ohella lumityökoneen kuljettajaa epäillään kuoleman tuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat