Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläispoliitikot: Marian sairaalan sijainti huono keskustan terveysasemalle

Kaupunki
 

Helsingin suurimmat puolueet, kokoomus, vihreät ja Sdp, arvostelevat voimakkaasti Helsingin sosiaali- ja terveysviraston suunnitelmia sijoittaa keskustan uusi terveys- ja hyvinvointikeskus Marian sairaalan alueelle.

Viraston päällikkö Hannu Juvonen kertoi tiistaina HS:ssä, että etsinnöistä huolimatta kaupunki ei ole löytänyt vapailta markkinoilta tiloja keskuksen sijoittamiseksi Kampin metroaseman läheisyyteen.

Sen vuoksi virasto on kaivanut esille vanhan idean sijoittaa keskustan terveysasema Mariaan.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö sanoo, että Marian sairaala ei ole sellainen alue, mihin kaupunki viime syksynä tehdyn palveluverkkosuunnitelman mukaan haluaisi uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen sijoittaa.

Männistön mielestä Marian sairaalan rakennukset eivät ole tarkoituksenmukaisia eikä sijainti sopiva.

"Sinne on vaikea saapua mistä päin hyvänsä", Männistö sanoo.

Samaa mieltä on vihreiden ryhmäjohtaja Emma Kari.

"Lähtökohta on se, että paikan pitäisi olla helposti saavutettavissa ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Marian sairaalassa kumpikaan vaade ei toteudu", Kari sanoo.

Männistö ehdottaa, että keskustan terveysaseman sijoittamisessa otettaisiin aikalisä.

"Ei kannata tehdä huonoa ratkaisua, joka ulottuu vuosikymmenten päähän."

Hän muistuttaa, että kaupunki on suunnitellut virastojen uudelleensijoittelua, jonka myötä saattaisi vapautua sopivia tiloja.

Sosiaali- ja terveyslautakuntaa johtava Maija Anttila (sd) sanoo, että Helsingin keskusta-alueelta löytyy "aivan varmasti" terveysasemalle sopivia kiinteistöjä.

"Kiinteistöviraston pitää löytää parempi paikka. Sijaintipäätös on niin merkittävä, että mitä tahansa ei voida hyväksyä. Marian tilat pitää saada esimerkiksi ikääntyvien ihmisten käyttöön. Se sopii heidän tarpeisiinsa paljon paremmin."

Samuli Laita HS
Joonas Laitinen HS
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat