Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkaaja vaiko pelastaja?

Kaupunki
 

Ortodoksijuutalainen järjestö muuttaa Presidentinlinnan naapuriin. Vaikkeivät uskonto ja kulttuuri olekaan sama kuin Israelin valtio, eikö ajassa, jota elämme ja Pariisinkin tapahtumat mielessämme, mitään uhkaa synny?

Enkä nyt tarkoita juutalaisuutta uhkana, vaan mahdollisena uhkan kohteena tasavallan presidentin naapurissa.

Ei synny uhkaa, kerrotaan Helsingin poliisilaitoksen erityistoimintayksiköstä. Yksikön poliiseista muodostuu presidentin turvallisuusvartiosto. He suojelevat presidentin henkilöä, presidentin kanslia instituutiota.

Yksikön johto luonnehtii Mariankatu 3:n kulmia rauhallisiksi. Toivottavasti pysyvätkin sellaisina, asiaa toki seurataan, yksiköstä kuitataan.

Myös Helsingin järjestyspoliisista (organisaatiomuutoksen yhteydessä hälytys- ja valvontayksiköksi muuttuneesta poliisista) korostetaan, että kaikilla on perustuslaillinen oikeus ostaa ja myydä kiinteistöjä: laillista toimintaa saa Suomessa harjoittaa.

Se, kenelle myydään, on myyjän asia päättää.

Myyjän, kiinteistöviraston johdon, usko on, että turvallisuusnäkökulma on selvitetty.

Kiinteistövirastossa ei itse asiassa pidetä ostajaa ollenkaan uhkan aiheuttajana, vaan pikemmin hyväntekijänä ja pelastajana: kansallinen aarre, kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas Mariankatu 3 huusi nopeaa remonttia.

Helsingillä tai valtiolla ei ollut kiinnostusta eikä varaa. Juutalainen Chabad Lubavitch oli ainoa, joka vastasi huutoon.

Kimmo Oksanen HS
kimmo.oksanen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kaupunkitoimittaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat