Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahden halliin halutaan katuruokaa

Helsingin kaupunki etsii lisää vuokralaisia kävijäpulasta kärsivään halliin

Kaupunki
 
Markus Jokela HS
Lotta Heikkeri pitää usein työhön liittyviä palavereja Hietalahden hallissa. Sen sijaan Mika Mäkinen on hallissa ensimmäistä kertaa.
Lotta Heikkeri pitää usein työhön liittyviä palavereja Hietalahden hallissa. Sen sijaan Mika Mäkinen on hallissa ensimmäistä kertaa. Kuva: Markus Jokela HS

Tavallisena arki-iltapäivänä Hietalahden halli humisee tyhjyyttään. Kahvilassa istuu kourallinen asiakkaita, pari lisää jonottaa kalatiskille. 30 myymälätilasta lähes puolet eli 12 on kokonaan kiinni.

Helsingin kaupunki haluaisi tehdä hallista jälleen vilkkaan, mutta keinot ovat vähissä. Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori myöntää, että uusia ideoita tarvitaan.

Hallin kahvilassa istuvat Lotta Heikkeri ja Mika Mäkinen arvelevat, että lähellä asuvat eivät edes tiedä, mitä hallissa myydään tai tapahtuu. Heistä hallia sopisi mainostaa enemmän.

"Täällä on hyviä ruokapaikkoja, vaikka niihin liittyvä byrokratia onkin älytöntä. Terassi on kesällä hieno, eikä tällä puolella kaupunkia ole oikein vastaavaa kaunista paikkaa. Silti täällä ei tule käytyä ostoksilla oikeastaan koskaan", Heikkeri sanoo.

Virkamiehet haaveilevat, että halliin tulisi lisää esimerkiksi ravintoloita ja kahviloita. Katuruokaan erikoistuminen on yksi ideoista.

"Lähdemme hakemaan hallille uutta nousua juuri kahvila-ravintola -painotteisuudesta. Ravintolahallia Hietalahdesta ei voi tulla, sillä vahvasti suojellussa rakennuksessa ei voi tehdä esimerkiksi isoja ilmanvaihtoon liittyviä remontteja. Pieniä muutoksia toki voidaan tehdä, lisätä vesipisteitä ja sen sellaista", Taulavuori sanoo.

Nykyisellä ilmanvaihdolla grillaaminen tai paistaminen eivät onnistuisi kunnolla. Taulavuoren mukaan myös hygieniatiloissa on puutteita.

Hietalahden halli toimi Vanhan kauppahallin remontin ajan väistötilana ja kävijöitä riitti. Kun Vanha kauppahalli avattiin uudelleen kesäkuussa, puolet kauppiasta siirtyi sinne takaisin.

Syksyllä Hietalahden asiakasmäärät vähenivät lisää. Taulavuoren mukaan joulukauppa oli kohtuullisen hyvää, muttei riittänyt paikkamaan aiempien kuukausien myyntiä. Uusia vuokralaisia siis etsitään kiihkeästi.

"Neuvottelemme parhaillaan yhden ison toimijan kanssa. Jos sopimus syntyy helmikuun puolivälissä, viisi myymälätilaa täyttyy. Silloin tyhjäksi jää vielä seitsemän", Taulavuori sanoo.

Kalakaupan eli E.Erikssonin tiskin takaa toivotaan samaa.

"Uutta verta tänne tarvitaan, nuoria rohkeita kauppiaita. Hyvä kauppa ei synny päivässä. Menee helposti vähintään vuosi ennen kuin asiakkaat löytävät perille", sanoo Iiris Haikala.

Hänestä hallissa tärkeintä on, että kauppiaat ovat tiivis yhteisö. Kukaan ei myy kaikkea, mutta koko hallin valikoiman on oltava tarpeeksi kattava ja houkutteleva.

Samaan aikaan Vanha kauppahalli menestyy. Hallissa on kesäkuisten avajaisten jälkeen käynyt jo 700 000 ihmistä.

Maija Aalto HS
Marju Järvinen HS
Kamppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat