Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahimmat uhkaavat pysäköinnintarkastajia

Autolla ajetaan surutta jalkakäytävillä Helsingissä – "Pahimmillaan on yritetty ajaa tarkastajien yli"

Erityisesti pitsalähetit, taksit, huoltofirmat ja remontintekijät ajavat ja pysäköivät jalankulkijoiden tilaan. Röyhkeimmät uhkaavat pysäköinnintarkastajia.

Kaupunki
 
Väärin ajaminen ja pysäköinti rehottavat Helsingin Mikonkadulla
Väärin ajaminen ja pysäköinti rehottavat Helsingin Mikonkadulla
Erityisesti työn puolesta autoilevien meno on villiä Helsingin ydinkeskustassa. Remonttifirmojen autot pysäköivät jalkakäytävällä Mikonkadulla. Taksit ja jakeluautot oikaisevat sääntöjen vastaisesti kävelykadun kautta Aleksanterinkadulle. Yliopistonkadulle ei saa pysäköidä - parkissa on myös poliisiauto. Toimittaja: Katja Kuokkanen, kuvaus: Janne Järvinen, Arttu Luhtala, leikkaus: Janne Järvinen.

Lyhyt tovi tarkkailua Helsingin ytimessä Mikonkadulla riittää: erityisesti työkseen ajavat autoilijat oikaisevat solkenaan vastoin sääntöjä kävelykadun läpi Aleksanterinkadulle.

Ateneumin kulmalla seisoo parin metrin säteellä kolme pakettiautoa ja yksi henkilöauto pysäköityinä jalkakäytävälle.

Fakta

Jalkakäytävällä tai kävelykadun läpi ei saa ajaa autolla

 Jalkakäytävällä ei saa ajaa autolla. Autolla oikaiseminen jalkakäytävän ja pihakadun kautta on kielletty.

 Jalkakäytävälle pysäköinti on kielletty. Tilapäinen pysäyttäminen on sallittua yleensä tiettyinä kellonaikoina tavaran kuormaamista ja purkua varten.

 Kävelykadulla ei saisi olla lainkaan moottoriajoneuvoja kello 11:n jälkeen. Ennen sitä jakeluautot saavat yleensä pysäyttää tavaroiden kuormausta ja purkua varten. Välitontille voi ajaa.

 Aleksanterinkadun liikkeiden huoltoa varten on tunneli Ruoholahdesta.

 Taksit saavat ajaa Aleksanterinkadulla.

Museota remontoivia miehiä hyörii autojen ympärillä. Lisäksi jono autoja seisoo viereisen Yliopistonkadun varressa. Siinä ei ole laillisia pysäköintipaikkoja.

Jalankulkijoiden alueella väärin ajaminen ja väärin pysäköiminen on Helsingissä yleistä.

Omin silmin nähtävissä olevan ilmiön vahvistavat sekä pysäköinnintarkastajat että ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista. Poliisi ja pysäköinninvalvonta tekevät yhteistyötä kitkeäkseen tottelemattomuutta.

"Poliisiin tulee paljon ilmoituksia varsinkin netin kautta, ja on omien partioiden havaintoja", Höök kertoo.

Sattuu sitä tosin poliisillekin: maijana tunnettu poliisin pakettiauto on päättänyt ajaa Mikonkadun kävelyosuuden kautta Aleksanterinkadulle.

Ajo katkeaa, kun raitiovaunu kaartaa Aleksanterinkadulta Mikonkadulle. Poliisi ei pääse peruuttamaan – reitin tukkii perässä vastoin sääntöjä ajava taksi.

Enemmän kuin peruskansalaisia piittaamattomuus vaivaa pysäköinnintarkastajien mukaan työkseen ajavia.

"Pitsalähetit, taksit, remonttifirmat ja huoltoliikkeet pysäköivät autojaan jalkakäytäville, vaikka olisi pysäköintitilaa kadunvarressakin", kuvaa autopartiossa pitkin Helsinkiä liikkuva pysäköinnintarkastaja. Hän ei halua esiintyä nimellään.

Janne Järvinen HS
Poliisin pakettiauto ei pääse väistämään raitiovaunun tieltä, koska sen perässä ajaa taksi vastoin sääntöjä. Helsingin Mikonkadun kävelyosuudenläpi ei saisi ajaa autolla.
Poliisin pakettiauto ei pääse väistämään raitiovaunun tieltä, koska sen perässä ajaa taksi vastoin sääntöjä. Helsingin Mikonkadun kävelyosuuden
läpi ei saisi ajaa autolla.

"Pahimmillaan on yritetty ajaa tarkastajien yli, kun on menty laputtamaan väärin jalkakäytävälle pysäköityä autoa", pysäköinnintarkastaja kertoo.

Poliisi on jouduttu kutsumaan paikalle, kun autoilija kieltäytyy toimimasta tarkastajan ohjeiden mukaan. "On ollut jopa kohti ajamista", Höök vahvistaa.

Mikonkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa poliisipartio on pannut taksinkuljettajan kääntymään sinne, mistä tämä tulikin.

Samassa Aleksanterinkadulta kääntyy punainen henkilöauto samaiselle kävelykatuosuudelle.

Vain takseilla on lupa ajaa Aleksanterinkadulla ja tavarantoimittajilla ennen kello 11:tä. Poliisi passittaa kuljettajan kääntymään pois kävelykadulta.

Kadunkulmassa pariskunta Natalia ja Jukka Nyman horjuu epätietoisena sijoillaan. Uskaltaako suojatielle astua, kun kävelykadulla ajaakin auto kohti?

"Koko ajan saa myös väistellä autoja parkissa jalkakäytävällä", Natalia Nyman huokaa.

Pariskunta Natalia ja Jukka Nyman epäröi tien ylittämistä, koska punainen auto on ajanut heitä kohti väärin Mikonkadun kävelyosuudelta. Henkilöautoilla ei ole iltapäivisin asiaa myöskään Aleksanterinkadulle.
Pariskunta Natalia ja Jukka Nyman epäröi tien ylittämistä, koska punainen auto on ajanut heitä kohti väärin Mikonkadun kävelyosuudelta. Henkilöautoilla ei ole iltapäivisin asiaa myöskään Aleksanterinkadulle.

Aleksanterinkadun huoltoajoa varten on maanalainen tunneli, joka lähtee Ruoholahdesta. Silti Aleksanterinkadulla ajaa ja pysäköi koko ajan jakeluautoja.

Röyhkeys ei rajoitu keskustaan. HS:n lukija kertoo, että oli vähällä jäädä auton alle jalkakäytävällä Itäkeskuksessa.

Sama käy keskiviikkona ennen aamuyhdeksää Sörnäisissä Kurvina tunnetussa joukkoliikenteen solmukohdassa.

Kuin tyhjästä jalkakäytävälle eteeni kasvaa sininen pakettiauto, kyljessä huoltoliikkeen teksti.

Johtavan pysäköinnintarkastajan Otto Kuitusen mukaan Kurvissa voi olla kiusaus ajaa väärin, koska valtaväylälle Hämeentielle kiertäminen on iso mutka.

"Sininen pakettiauto on ilmeisesti tehnyt siinä itselleen oikoreitin, mikä ei ole sallittua."

Oikomisesta jalkakäytävien ja pihakatujen kautta on havaintoja sekä poliisilla että pysäköinninvalvonnassa.

"Taloyhtiöiden huoltomiehet esimerkiksi ajavat väärin, jos ajavat pihoihin kevyenliikenteenväylän kautta. Pitää kiertää kadun kautta", Kuitunen sanoo.

Jalkakäytävillä jyrääminen on ylikomisario Höökin mukaan erityisesti talvien riesa.

Aleksanterinkadulla huoltoajo on sallittua aamuisin.
Aleksanterinkadulla huoltoajo on sallittua aamuisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat