Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheilijanuoret pitivät kannabisrinkiä Kirkkonummella

Kaupankäynti on ulottunut Kirkkonummelta muihinkin kuntiin

Kaupunki
 

Joukko nuoria on jäänyt kiinni kannabiksen polttamisesta ja eteenpäin myymisestä Kirkkonummen Veikkolassa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Noin 16-vuotiaat urheilua harrastavat nuoret käyttivät viime kesänä ja syksynä kannabiksen kukintoa polttamalla sitä joko tupakan seassa tai vesipiipulla. Osa nuorista myös myi kannabista eteenpäin.

"He ovat olleet ystäviä lapsesta saakka. Tässä on kyseessä urheilevat nuoret, eikä se harrastus ole estänyt heitä tekemästä tätä, vaikka yleensä ajatellaan näin", sanoo komisario Nina Kangas Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Kannabiksen myynti ja ostaminen on ulottunut laajemmin myös naapurikuntien alueelle. Mukana on hänen mukaansa ollut noin kymmenkunta nuorta. Nuoret eivät ole tarvinneet kannabiksen hankkimiseen aikuisia. Kangas ei halua esittää arveluja siitä, mistä nuoret ovat ainetta hankkineet.

"Sitä on yhteisissä kaveriporukoissa ja bileissä myyty eteenpäin. Eivät nämä nuoret ole ajatelleet sitä huumausaineiden kauppaamiseksi."

Nuorten kannabiksenkäyttöön on liittynyt myös ihailua, joka on poliisin tulkinnan mukaan peräisin elokuvista ja blogikirjoituksista, joita on kavereiden kesken jaettu eteenpäin.

Kankaan mukaan kysymyksessä ei ole ollut satunnainen käyttö vaan melko säännöllinen, kesällä jopa päivittäinen.

Nuoret ovat polttaneet kannabista myös julkisilla paikoilla, kuten koulujen pihoilla ja uimarannoilla.

Kannabiksen käyttö ja myyminen on tullut useimpien nuorten vanhemmille yllätyksenä.

Kaisu Moilanen HS
Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat