Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoli vuosisataa tarinoita Stockan kellon alta: "Mies oli niin ruma, että pakenin tavarataloon"

Kaupunki
 

Stockmannin tavaratalon pääovien eteen asennettiin sähkömekaaninen, neonvaloin valaistu ja pyörintämoottorilla varustettu kello heinäkuussa 1965. Kello täyttää siis tänä vuonna 50 vuotta. Kellon alla on kohdattu tulevat kaverit, tyttöystävät ja tulevat appivanhemmat.

Tällaisia tarinoita HS:n lukijat kertoivat kellon alta:

 

"Ollessani n. 10-vuotias äitini ehdotti tapaavamme Stockan kellon alla muutaman tunnin päästä. Suostuin tähän, mutta en silloin tajunnut ollenkaan, mistä nimenomaisesta kellosta oli kyse. Löysin äitini ehkä tunnin päästä tapaamisajasta."

 

"1990-luvun alussa oli ihan normaalia, että kellon alta löytyi muitakin kavereita venailemasta omia frendejään, kuin se, jonka kanssa treffit oli lankaluurissa päiviäkin aiemmin sovittu. Useimmiten lähdettiin koko mimmijengi siitä jonnekin, joskus ei. Silloin ei soiteltu ympäriinsä, sana kulki, jos kulki, jos oli tarviskaan."

 

"Loppukesästä 1980 treffikaveria odotellessa Aleksin ylitti suojakäytävää myöten toinen nainen, jonka olin tavannut aikaisemmin keväällä saaressa. Onneksi tajusin pyytää puhelinnumeron ennen treffikumppanini saapumista, sillä tuo nainen on ollut puolisoni nyt yli 30 vuotta. Sen sijaan treffit päättyivät lyhyeen kumppanin huomattua, että ajatukseni olivat muualla."

 

"Joskus joku maalta tullut treffikumppani on löytynyt Stokkan hissien edestä, vaikka tapaaminen on sovittu kellon alle. Hissien edustalla oleva kello on hämännyt."

 

"Sovin joskus 1990-luvulla sokkotreffit Stockan kellon alle muistamatta, että Hullut päivät olivat käynnissä samaan aikaan. Kerroin tuntomerkeikseni, että minulla on farkut. Emme koskaan löytäneet toisiamme."

 

"Tapasin viimeksi kellon alla aasialaisen henkilön, joka oli saapunut vain kaksi viikkoa aiemmin Suomeen. Hän tiesi Helsingistä tasan kaksi paikkaa, majapaikkansa Munkkivuoressa – ja Stockan kellon!"

 

"Seisottiin ystäväni kanssa Hullujen päivien aikaan eri puolilla ovia puolisen tuntia eikä huomattu toisiamme – tämä on kyllä monesti naurattanut..."

 

"Odotin kaveriani Stockan lipan alla sellaisessa kulmassa, ettei odottava ystäväni huomannut minua enkä minä häntä. Vartin päästä soiteltiin, että missä viivyt, ja huomasimme olleemme kuitenkin samassa paikassa koko ajan, hieman toisistamme erillään vain."

 

"Minulla oli tapaaminen isäni kanssa, tietysti Stockan kellon alla. Isäni on pedantti tutkija ja seisoi tismalleen kellon alla, ei siis seinustalla niinkuin 99% odottelijoista!"

 

"Olen alun perin eteläkarjalainen ja opiskelin Kymenlaaksossa. Kellon alla törmään useammin kotipaikkakuntani ihmisiin kuin kotona vieraillessa. Olen törmännyt mm. samalta paikkakunnalta kotoisin olevaan, Kymenlaakson koulussa luokanvalvojanani olleeseen herraan useammankin kerran kellon alla, ihan toisen ihmisen kanssa tapaamisen sinne sovittuani."

 

"Nettideittipalstan jäsenenä teen aina treffit Stockan kellon alle. Sinne löytävät kauempaakin tulevat. Siitä on hyvä jatkaa kahdeksannen kerroksen kahvilaan."

 

"Kerran odottelin ystävääni kellon alla ja yhtäkkiä huomasin miespuolisen henkilön vilkuilevan suuntaani yllättävänkin tiheään. Pian mies lähestyi ja käsi ojossa kysyi, että terve, sä oot varmaankin Maija? Jouduin tähän kuitenkin vastaamaan, että en, ja mies muuttui aivan punaiseksi. Ilmeisesti jonkin sortin sokkotreffit oli tiedossa, mutta valitettavasti en ehtinyt nähdä, kuinka paljon todellisuudessa olisin muistuttanut tätä Maijaa, kun ystäväni jo saapui paikalle."

 

"Olimme kaverini kansssa odottamassa Stockan kellon alla loppukesästä vielä yhtä kaveria, joka ei ollut Helsingistä. No siinä sitten aikamme odoteltuamme soitimme kaverille, että missä hän luuraa. Sanoi olevansa kellon alla. Sitten ihmeteltiin, että miksi ei nähdä toisiamme. Ei se alue nyt niin iso ole. Lopulta selvisi, että hän oli odottanut meitä Rautatientorin pääsisäänkäynnin kohdalla, jonka yläpuolella oli myös kello. Hassu väärinkäsitys, joka helsinkiläiselle on ihan itsestään selvyys. Ei tajuttu, että joku ei voi tietää. . .Ollaan vähän snobeja."

 

"Varmaan hauskimmat, nyt jo haalistuneet muistot liittyvät aikaan ennen kännyköitä, kun treffejä sovittiin kellon alle, eikä aina meinannut muistaa, miltä se baarissa tavattu herrasmies näyttikään."

 

"Tein sokkotreffit Stockan kellon alle, mutta mies oli niin ruma, että pakenin tavarataloon."

 

"Siinä kellon alla on kiva katsella ihmisiä. Maalta muutettuani jaksoin 15 vuotiaana ihmetellä, että miten yksistä ovista kulkee enemmän ihmisiä kuin kotikylälläni koko viikkona pääkatua pitkin. Se oli vielä, kun omat mittasuhteet elämän menon hahmottamiselle olivat hyvin, hyvin kapeat."

 

"Tapasin edesmenneen mieheni aina Stockan kellon alla. Nykyäänkin kaikki tapaamiset alkavat tästä paikasta."

 

"Olen kirjoittanut kokonaisen ylioppilaskirjoituksen aiheesta – laudaturin arvosanalla."

 

"Tapasin tulevan mieheni ja lapseni isän kellon alla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat