Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo aikoo periä palomieheltä liiat palkat

Palomies sai 15 000 euroa ylimääräistä palkkaa. Hän esittää takaisin perittävän summan kohtuullistamista.

Kaupunki
 

Espoon kaupunginhallitus pohtii maanantaina, mitä tehdä palomiehen palkalle. Sitä on maksettu 15 000 euroa liikaa, ja se on päätetty periä takaisin, mutta palomies on tehnyt takaisinperinnästä oikaisuvaatimuksen.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä esittää, että kaupunginhallitus hylkää vaatimuksen.

Vuoromestarin virassa toimiva palomies teki palomestarin sijaisuuksia vuosina 2010 ja 2011. Kun hän palasi hoitamaan vuoromestarin virkaa, hänelle maksettiin edelleen virheellisesti palomestarin palkkaa.

Virheellisesti maksettua palkkaa kertyi 14 728 euroa. Henkilöstöjohtaja päätti, että summa on perittävä takaisin kokonaan. Korkoa palomies ei joudu maksamaan.

Palomies teki asiasta oikaisuvaatimuksen joulukuun lopussa.

Hän vaatii päätöksen kumoamista, koska sen täytäntöönpano johtaisi hänen mielestään kohtuuttomiin taloudellisiin vaikeuksiin asiassa, jossa on kyse Espoon kaupungin tekemästä virheestä.

Palomiehen mukaan toimitetuista palkkalaskelmista ei käy ilmi, että hän on saanut aiheettomasti hänelle kuulumattomia korvauksia. Hän ei ole siten ollut tietoinen liikaa maksetusta palkasta.

Palomies pitää virheellisenä myös sitä, että päätöksessä ilmoitetaan ainoastaan liikaa maksettujen palkkojen bruttomäärä, eikä lopullisia vaikutuksia hänen talouteensa voi sen perusteella päätellä.

Palomies on esittänyt takaisinperittävän summan kohtuullistamista.

Lain mukaan työnantaja voi luopua takaisinperinnästä joko kokonaan tai osittain, jos sitä on olosuhteet huomioon ottaen pidettävä kohtuuttomana tai jos aiheettomasti maksettu määrä on vähäinen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat