Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satamasääntöjen rukkaus ällistytti Espoon veneilijät – "Kukaan ei ole keksinyt omia sääntöjään"

Kaupunki
 
Laura Oja
Espoon kaupunki poisti Suomenojan satamasta suljetun alueen liikennemerkit.
Espoon kaupunki poisti Suomenojan satamasta suljetun alueen liikennemerkit. Kuva: Laura Oja

Veneilijät ovat äimistyneet satamasääntöjen muuttamisesta Espoon Suomenojalla. Kaupunginhallitus päätti maanantaina vaatia selvityksen, miksi Suomen suurimmasta huvivenesatamasta on tehty yleinen tiealue.

"Tämä aiheuttaa epävarmuutta, ja tästä tuli viikonloppuna paljon yhteydenottoja. Meillä on paljon veneilijöitä, jotka kysyvät, millaisia kustannuksia tästä tulee", kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok).

Tästä on kyse

Tästä on kyse: Suomenoja-vyyhtiä selvittävät paraikaa tilintarkastajat ja syyttäjä

 Suomenojan epäselvyyksistä on käynnissä erityistilintarkastus. Se valmistuu keväällä.

 HS paljasti syksyllä laajoja epäselvyyksiä sataman kilpailutuksissa ja sopimuksissa. Sisäinen tarkastus havaitsi ongelmia myös toimivaltuuksien ylittämisessä.

 Ulkoilupäällikkö Tapani Kortelaisen ja aluetyönjohtajan toimia Massimiliano Carbonea kohtaan on tutkittu vahingontekona, pahoinpitelynä, virkarikoksina, laittomana uhkauksena ja syrjintänä.

Päätöksestä vastaava liikuntapalveluiden johtaja Martti Merra (kok) ei ollut katsonut aiheelliseksi tiedottaa veneilijöille marraskuussa tehdystä muutoksesta.

HS kertoi viikonloppuna, että suljettua satama-aluetta tarkoittaneet ajokielto- ja pysähtymiskiellot on poistettu.

Yleisellä tiellä eli nyt myös satamassa ajoneuvot ja venetrailerit on rekisteröitävä liikennekäyttöön. Kookkaita veneitä liikuttavilla yrittäjillä ja veneenomistajilla on oltava siirtelyyn erikoiskuljetuslupa.

"Pitää miettiä, ettei tämä vaikeuta liikaa veneilijöiden toimintaa, eivätkä he joudu maksamaan kovia rahoja turhaan", Konttas aprikoi.

Koska kokousaika loppui, kaupunginhallitus päätti vaatia kirjallisen virkamiesselvityksen liikennejärjestelyn muutoksista. Vastaukset on määrä saada kahdessa viikossa.

"Tämä on syytä selvittää eikä tehdä ratkaisuja, joilla ei saavuteta mitään", Konttas sanoo.

Kaupunki yritti viikonloppuna tiedottaa, että kyse on kaikkien kaupungin satamien muutoksesta. Tiedottamisessa tapahtui kuitenkin virhe. Julki levisi viestittely, joka paljasti, ettei kyse ollut etukäteen harkitusta ja kaikkiin satamiin tehdystä sääntömuutoksesta.

Kaupungin kanssa vaikeuksissa oleva veneyrittäjä Massimiliano Carbone on kokenut kieltomerkkien poiston olleen hänen työnsä vaikeuttamista.

Carbone sai sakot heti liikennemerkkien poiston jälkeen – hänen nosturikuorma-autonsa ei ollut tarvinnut kaupallista ajolupaa suljetulla satama-alueella.

Kaupungin ulkoilupäällikön Tapani Kortelaisen ja satamassa toimivan aluetyönjohtajan toimet Carbonea vastaan ovat syyteharkinnassa. Aluetyönjohtaja on saanut toimistaan kirjallisen huomautuksen kaupungilta.

"Merra on toiminut tässä liikuntalautakunnan päätösten mukaan. Ei ole kysymystäkään, että kukaan lähtisi keksimään omia sääntöjään. Sekä kuntalaisia että yrittäjiä kohdellaan tasavertaisesti", sanoo sivistystoimen johtaja Sampo Suihko.

Aikaa sääntöjen yhdenmukaistamiseen oli ollut marraskuun alusta, jolloin liikuntapalvelut poisti liikennemerkit Suomenojalta.

Kaupunginhallitus vaatii nyt selvitystä myös lällättelystä, joka tapahtui perjantaina HS:n ollessa satamassa. Kaupungin edustaja huuteli Carbonelle "lällänlällänlieru".

"Lällättely ei ole millään lailla asianmukaista. Käymme sen läpi ja saamme tapahtuneesta faktat", Konttas sanoo.

Kurinpitotoimet Suomenojan tapahtumista ovat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän (kok) vastuulla.

"Lällättelijä on saanut huomautuksen", Mäkelä sanoo.

Katja Kuokkanen HS
Kaitaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat