Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isälle sakkoja naapurin lapsen pahoinpitelystä

Kaupunki
 

Lasten välisestä nahinasta alkanut välikohtaus johti tytärtään puolustaneen isän tuomioon. Isä sai sakkoja naapurin pojan pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Espoon käräjäoikeus arvioi teot 85 päiväsakon arvoisiksi, eli mies tuomittiin maksamaan 510 euroa sakkoa.

Tilanne alkoi, kun tytär kertoi vajaa vuosi sitten isälleen naapurin seitsemänvuotiaan pojan kiusanneen häntä. Tytön mukaan poika oli kampittanut hänet pihalla.

Isä suuttui. Hän tarttui poikaa ulkovaatteista niskan puolelta niin, että poika oli tuntenut kuristusta. Isä löi avokämmenellä ja työnsi lapsen pään lumeen.

Poika lähti hädissään kotiinsa ja kertoi asiasta äidilleen. Vanhempien välisessä jälkiselvittelyssä isä oli vielä niin raivoissaan, että hän uhkasi tappaa pojan, jos tämä vielä kerrankin koskisi hänen tyttäreensä.

Oikeudessa isä kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hänen mukaansa lapset leikkivät usein keskenään ja poika kyläilee heidän luonaan edelleenkin.

Oikeus kuitenkin päätyi siihen, että isä oli syyllistynyt niihin rikoksiin, joista häntä syytettiin. Osapuolten ja todistajien kertomusten lisäksi syytteen puolesta puhuivat pojan lievät vammat kaulalla ja poskella.

Oikeuden mukaan isä ei lasten välejä selvittäessään hallinnut tunteitaan aikuismaisesti. Teko oli kohdistunut seitsenvuotiaaseen lapseen. Tämän takia oikeudenmukainen seuraamus on tuntuva sakkorangaistus.

Isä määrättiin maksamaan pojalle 500 euron korvaus pahoinpitelystä sekä äidille 400 euroa ja pojalle 100 euroa kärsimyskorvausta tappouhkauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat