Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Varjokaava" haastaa virallista yleiskaavaa myös netissä

Kaupunki
 

"Täytynee poistaa ne korttelit Ulvilantien pohjoispuolen metsistä."

Näin sanoo Timo Hämäläinen, joka on yksi Urban Helsinki -kaupunkiaktiiviryhmän jäsenistä. Ryhmä julkaisi syksyllä hieman ennen kaupungin virallista yleiskaavaluonnosta oman "varjokaavansa", Pro Helsinki 2.0:n (HS 29. 10. 2014).

Nyt joukkio on toteuttanut asukkaille kaupungin tavoin internetissä karttapohjaisen kyselyn, jonka alustavat tulokset julkaistiin maanantaina.

Erona oli se, että kaupungin kyselyssä ei ollut valmiina luonnosta suunnitelmasta. Asukkaat saivat merkitä vapaasti alueita, joille he haluaisivat lisää rakentamista tai jotka ovat ehdottoman tärkeitä viheralueita. Nelisentuhatta kaupunkilaista vastasi ja merkitsi kartalle miltei 33 000 paikkaa.

Urban Helsinki pyysi kaupunkilaisia kommentoimaan varjokaavansa hyviä ja huonoja puolia. Vaikka vastanneita oli vain noin 350, yhtymäkohtia kaupungin kyselyyn löytyy.

Esimerkiksi Nordenskiöldinkadun varren tiivistämistä pitivät molempien kyselyjen vastaajat hyvänä ideana. Kannatusta löytyi molemmissa myös Viikin peltojen rakentamiselle. Munkkivuoren metsistä vastaajat halusivat pitää kiinni, ja siksi varjokaavan tekijät suunnittelevat rakentamismerkintöjen poistamista.

"Ehkä tämä aktivoi keskustelua niillä alueilla, joilla ollaan tilanteessa kiikun-kaakun: suojellaanko vai rakennetaanko", Hämäläinen sanoo.

Pro Helsinki 2.0 -suunnitelma sekä karttakyselyn tulokset löytyvät avoimena datana osoitteesta www.urbanhelsinki.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat