Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanottua

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

"En edusta yhteisöä enkä puhu sen puolesta. Henkilökohtaisesti tunnen oloni Helsingissä hyvin viihtyisäksi ja turvalliseksi. Opetan lapsilleni juutalaisia arvoja, ja kannustan heitä jatkamaan juutalaista elämäntapaa. Kerron heille, kuinka voimme olla ylpeitä siitä, keitä olemme ja siitä että olemme selviytyneet. Vaikka Hitlerin Saksan natsit olivat sivistyneitä ja koulutettuja ihmisiä, heiltä puuttuivat oikeat arvot, ja he kykenivät pahuuteen ja julmuuteen. Juutalaisuudessa ihminen on Jumalan kuva, elämä ei ole ihmisen käsissä, eikä kenelläkään ole oikeutta päättää toisen ihmisen elämästä tai kuolemasta."
Suomen Chabad Lubavitch -järjestön johtaja Benyamin Wolff


"Malmössä on pitkään ollut vaikea tilanne. Helsingissä ei yhteisötasolla ole jäsenistölle annettu ohjetta, että pitäisi välttää juutalaisia symboleja, mutta yksilötasolla turvallisuus varmaankin huolettaa. Jos meidän jäsenten huoli kasvaa liian isoksi, se on uhka koko yhteisön toiminnalle. Vanhemmat eivät ehkä tuo silloin lapsiaan meidän päiväkotiin tai kouluun. Usein puhutaan, että nämä ovat kaukaisia asioita [juutalaisten tuhoaminen], mutta eivät ne ole. Suomen juutalaisilla on jokaisella suvussaan joku, joka on kuollut keskitysleirillä. Käsittämättömintä on, että se tapahtui Euroopassa, sivistyksen kehdossa."
Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtaja Dan Kantor


"En ole uskonnollinen. Mutta vanha sanonta kuuluu, että juutalaisen voi ottaa pois synagogasta, mutta synagogaa ei koskaan juutalaisesta. Suhtaudutaanko minuun minuna vai juutalaisena, hyvä kysymys. Nuorena hain töitä 30 mainostoimistosta enkä päässyt edes haastatteluun. Vasta myöhemmin olen ajatellut, että voiko se olla ollut niin. . . kun mulla on tällainen epäsuomalainen nimi? Mulle on 99-prosenttisesti samantekevää, miten muhun suhtaudutaan. Mutta sen olen huomannut, että juutalaisuus mainitaan aina erikseen. Kun eräs henkilö avasi tavaratalon Kaliforniassa, mainittiin, että hän on juutalainen. Olisiko mainittu, jos hän olisi ollut kristitty, ortodoksi, anglikaani. . . ?"
Liikemies, Hasan & Partners -mainostoimiston perustaja ja suurin osakas Ami Hasan

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat