Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköpostit paljastavat: Selitykset Espoon Suomenojan satamasäännöistä ontuvat

Kirjeenvaihto paljastaa, että Merra selvitti kylttien poistoa jälkikäteen. On vedottu päätökseen, jota ei ole.

Kaupunki
 
Martti Merra
Martti Merra

Espoon kaupungin antamat selitykset Suomenojan sataman muuttamisesta yleiseksi liikennealueeksi näyttävät HS:n hallussa olevan kirjeenvaihdon perusteella ontuvilta.

Satamasta poistettiin marraskuun alussa ajo- ja pysähtymiskieltomerkit, mikä aiheutti heti hankaluuksia ennestään kaupungin kanssa vaikeuksissa olevalle veneyrittäjälle (HS 17. 1.).

Jälkikäteen satamista vastaavat liikuntapalveluiden johtaja Martti Merra (kok) ja sivistystoimen johtaja Sampo Suihko sekä kaupungin tiedotus ovat perustelleet, että muutos perustuu poliittiseen päätökseen.

HS kertoi viime viikon lauantaina merkkien poistosta, joka muutti sataman tiealueeksi. Kaupunki kiirehti samana päivänä selittämään tiedotteella, että kaikissa sen venesatamissa noudatetaan yleisiä liikennesääntöjä.

HS:lla on hallussaan sähköposteja, joissa Martti Merra näyttää olevan epätietoinen Suomenojan sataman uusista järjestelyistä.
HS:lla on hallussaan sähköposteja, joissa Martti Merra näyttää olevan epätietoinen Suomenojan sataman uusista järjestelyistä.

HS:lla olevan kirjeenvaihdon perusteella päätös liikennemerkkien poistosta Suomenojalta näyttää todellisuudessa tehdyn "merellisen ulkoilun työpistekokouksessa".

Merralla ei näytä olleen etukäteen tietoa merkkien poistosta. Tuoreeltaan hän kielsi viestissä tehneensä päätöksen.

Merkkien poisto ei perustu liikunta- ja nuorisolautakunnassa hyväksyttyyn päätökseen, toisin kuin Merra toisti perjantaina.

"Emme ole käsitelleet sataman liikennejärjestelyjä tai -merkkejä. Ne eivät ole tulleet esille kokouksessa tai keskusteluissa", kertoo lautakunnan puheenjohtaja Antti Aarnio (sd).

Myös tiedotteessa viitattiin lautakunnan päätökseen viime syyskuulta. Sivistystoimen johtaja Suihko täsmensi HS:lle, että Merra toimi lautakunnan päätösten mukaan (HS 20. 1.). "Ei ole kysymystäkään, että kukaan lähtisi keksimään omia sääntöjään", Suihko totesi tuolloin.

Tapahtumien kulku ilmenee veneyrittäjä Massimiliano Carbonen ja Merran välisestä sähköpostikirjeenvaihdosta.

Saatuaan perjantaina kuulla HS:lla olevista viesteistä Merra vahvisti tämän sähköpostilla.

Tästä on kyse

Tästä on kyse: Veneilijät ällistyivät Espoon satamasääntöjen muutoksesta – päätös on uudelleen harkittavana

 Sataman muutos pakottaisi veneilijät ja yrittäjät rekisteröimään ajoneuvonsa liikennekäyttöön. Erikoiskuljetusluvat olisi hankittava.

 Muutos aiheutti Espoon päättäjille paljon yhteydenottoja veneilijöiltä. Päätöksen järkevyys on nyt käsittelyssä.

 Suomenojan epäselvyyksistä on käynnissä useita selvityksiä. Veneyrittäjä Massimiliano Carbonen häirintä on syyteharkinnassa.

Samalla Merra viestitti, että merkkien poistolla on haluttu varmistaa, ettei kaupunkia tai sen johtajia syytettäisi mahdollisista turmista. Nyt kaikilla sataman yrittäjillä tulee olla kaikki tarvittavat luvat ja vakuutukset.

Suomenojalla toimiva Carbone sai sakot heti merkkien poiston jälkeen. Syy oli, ettei satama enää ollut suljettu vaan yleiseen liikenteeseen tarkoitettu alue, eikä Carbone ollut hankkinut kaupallista lupaa tiellä ajamiseen.

Marraskuun lopussa Carbone tiedusteli sähköpostein Merralta, Suihkolta, ulkoilupäällikkö Tapani Kortelaiselta ja muutamalta muulta virkamieheltä, kuka on tehnyt päätöksen.

"En ole tehnyt päätöstä. Yritän huomenna selvittää", Merra vastaa kahdessa viestissä.

Sitten Merra on lähettänyt edelleen Kortelaiselle ja satamasta vastaavalle aluetyönjohtajalle otsikolla "Epäily: virkamies irroitti liikennemerkin" viestin: "Pitäisi vastata." Viesti meni myös liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalkolle.

Merra vastasi lopulta Carbonelle, että liikuntapalvelut noudatti lautakunnan tekemiä päätöksiä ja että hän vastaa liikuntapalveluiden toiminnasta.

Nyt liikunta- ja nuorisolautakunnan vetäjä Aarnio odottaa kaupunginhallituksen linjausta:

"En osaa ottaa kantaa, pitäisikö satamien olla suljettuja vai yleisiä tieliikennealueita. Kohtuutonta haittaa ei ole tarkoitus tehdä kenellekään."

Merra pysyy kannassaan, että satamien on hyvä olla yleisiä alueita kaikille kuntalaisille.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat