Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotihoidon asiakas: Rahaa haaskataan

Kaupunki
 

Lisää tekeviä käsiä, vähemmän temppuilevaa teknologiaa. Siinä on yhden helsinkiläisen kotihoidon asiakkaan eli munkkiniemeläisen Ulla Pekkasen terveiset päättäjille.

"Virtuaalihoitaja ei vaihda vaippaa tai pue vaatteita", Pekkanen sanoo. Vielä enemmän hän ihmettelee ammattilaisten itse käyttämiä laitteita kuten aiemmin käytössä olleita tabletteja ja nykyisiä puhelimia. Miten paljon rahaa upotetaan järjestelmiin, jotka eivät toimi kunnolla?

Pekkanen myös arvelee, että päätöksiä tehdessä käytännön työn tekijöitä ei juuri kuunnella. Heidän asiantuntemustaan ja kokemustaan pitäisi arvostaa enemmän.

"He näkevät, kuka ei enää pärjää kotona. Kunnallisia vanhainkoteja tarvittaisiin edelleen, muutettuna tähän päivään sopiviksi."

Pekkanen ei itse ole tyytymätön saamaansa hoitoon. Enemmän häntä huolestuttaa vanhusten tilanne yleensä ja ammattilaisten jaksaminen, he kun lähes aina pyrkivät tekemään mahdollisimman hyvää työtä. Osasta näkee, että ajatukset juoksevat jo seuraavaan paikkaan.

"Minulla on muutakin sosiaalista elämää. Mutta yksinäisille on huono asia, kun hoitajalla ei ole yhtään aikaa jäädä puhumaan, kun on aina tilanne päällä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat