Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppikirjaton koulu

Kaupunki
 

Helsingin steinerkoulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu, joka perustuu itävaltalaisen Rudolf Steinerin kehittämään pedagogiikkaan. Yhtä luokkaa opettaa kahdeksan vuoden ajan sama opettaja, minkä ansiosta luokka on usein tiivis yhteisö.

Steinerkoulun opetussisällöt ovat samat kuin peruskoulussa, mutta oppiminen tapahtuu jaksoissa ja ilman oppikirjoja.

Helsingin Rudolf Steiner -koulussa on 30 luokkaa ja hieman alle 900 oppilasta. Osa luokista toimii Paraistentiellä Ruskeasuolla ja osa Lehtikuusentiellä Laaksossa. Vuonna 1955 perustettu koulu on Suomen ensimmäinen steinerkoulu. Koulussa toimii myös ruotsinkielinen puoli.

Yksityisen steinerkoulun toiminta rahoitetaan muun muassa valtionavustuksilla. Avustus on oppilaskohtainen, ja sen suuruus riippuu oppilaan iästä. 7–12-vuotiaan valtionavustus on 6 063 euroa, 13–15-vuotiaan 9 700 euroa ja lukioikäisen 6 309 euroa vuodessa. Jokainen sisäilmaongelmien takia lähtenyt oppilas tarkoittaa siis tuhansien eurojen lovea koulun budjettiin.

Rudolf Steiner -koulun lisäksi useissa muissa helsinkiläiskouluissa kärsitään vaikeista homeongelmista. Sisäilmaongelmista yritetään päästä eroon myös esimerkiksi Arabian peruskoulussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat