Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntapoliitikkoa epäillään lahjuksen ottamisesta

Haapaniemen tontti- ja asuntokauppojen esitutkinta pian valmis

Kaupunki
 
Timo Haapaniemi
Timo Haapaniemi

Kirkkonummen vaikutusvaltaisimpiin poliitikkoihin vuosien ajan kuulunut Timo Haapaniemi (kok) osti vaimoineen vuonna 2007 asunnon yhtiöltä, joka rakennutti asuntoja Kirkkonummelle. Poliisin mukaan pariskunta maksoi asunnosta huomattavaa alihintaa.

Saman yhtiön puolestaan epäillään ostaneen Haapaniemeltä ja tämän vaimolta tontin rajuun ylihintaan. Samaan aikaan Haapaniemi oli mukana päättämässä, miten samaisen rakennusyhtiö Eken maita Kirkkonummella kaavoitettiin.

Asia ilmenee poliisin julkistamista tiedoista, jotka koskevat Haapaniemen ja rakennusyhtiön toimia selvittänyttä rikostutkintaa.

Haapaniemeä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä lahjuksen antamisesta sekä virka-aseman väärinkäytöstä. Poliisin esitutkinta-aineisto Haapaniemen kahdeksan vuoden takaisista toimista on valmistumassa.

Vyyhdissä epäillään Haapaniemen lisäksi kolmea muutakin henkilöä, kertoo tutkinnanjohtaja Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisista.

Epäilykset Kirkkonummen kunnanhallituksessa tuolloin toiminutta Haapaniemeä vastaan heräsivät vuonna 2012, kun yksityishenkilö teki Haapaniemen toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Haapaniemi pidätettiin Kirkkonummen valtuuston toiminnasta huhtikuussa vuonna 2013 tutkinnan ajaksi.

"Totta kai kiistän kaikki epäilyt. Kyllä, vaimo on myynyt tontin – kyllä, yhdessä ostimme asunnot. Kaupoissa ei ole mitään laitonta", Timo Haapaniemi kommentoi asiaa torstaina.

Haapaniemen mukaan alkuperäisellä tutkintapyynnöllä oli muut kuin puhtaasti oikeutta hakevat motiivit:

"On syytä muistaa, että se [tutkintapyyntö] tuli 'juuri sopivasti' ennen kunnallisvaaleja 2012. Sillä oli selkeästi poliittiset lähtökohdat", hän sanoo.

Ajoituksen tarkoituksellisuutta tukee hänen mielestään myös se, että tutkintapyyntöä ei tehty aiemmin. Kaikki tontti- ja asuntokauppoja koskevat tiedot olivat Haapaniemen mukaan julkisesti esillä, kaikkien saatavilla ja tiedossa jo vuosien ajan.

Hän ihmettelee myös poliisin torstaina julkisuuteen saattamaa tiedotetta, joka hänen mielestään sisältää selviä virheitä. Haapaniemen mukaan ylihinnoittelua ja alihinnoittelua koskevat väitteet ovat yksinkertaisesti vääriä.

Esitutkinta toimitetaan helmikuun aikana syyteharkintaan Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastolle.

Rakennusyhtiö Eken toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén muistuttaa, ettei yhtiön nykyinen toimiva johto ole epäiltynä asiassa, eikä itse yhtiötä epäillä lahjuksen antamisesta. Hän ihmettelee koko epäilyn asianmukaisuutta.

"Ihmettelemme, mihin epäilyt perustuvat. . . vain ulkopuolisen henkilön ilmoitukseen."

Hän ei ole myöskään samaa mieltä epäillyistä ali- tai ylihinnoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat