Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Graavilohi ja kookosmaito erottavat Helsingin muusta Suomesta

Kaupunki
 

Pääkaupunkiseudun eri alueilla on huomattavissa vaihtelua lähikauppojen suosituimmissa tuotteissa, mutta miten on laita, kun verrataan pääkaupunkiseutua ja muuta Suomea?

"Erot ovat melko pieniä", sanoo S-ryhmän ryhmäpäällikkö Antti Oksa.

"Kun uudet ruokatrendit tulevat Suomeen, pääkaupunkiseutu ottaa ne haltuun ensimmäisenä, sitten muut suuret kaupungit ja muu Suomi."

Näin kävi muutama vuosi sitten, kun Suomeen levisi karppausbuumi. "Toinen esimerkki on pulled pork, joka alkoi pienen piirin juttuna, levisi sitten sosiaalisessa mediassa ja julkkiskokkien hehkutuksena."

Nyt ylikypsää porsasta saa jo ABC-ketjun ravintoloista. "Sitä voi pitää jonkinlaisena muoti-ilmiön saturaatiopisteenä", Oksa sanoo.

K-ruokakaupoissa ja Siwoissa eroa näkyy myös kasvisten myynnissä. Niitä pääkaupunkiseudulla menee kaupaksi enemmän kuin muualla Suomessa.

K-ruokakauppojen palvelutiskien salaatteja ja jälkiruokia myydään pääkaupunkiseudulla enemmän, samoin pinjansiemeniä, kookosmaitoa ja graavilohta.

Maakunnissa myydään puolestaan enemmän esimerkiksi linnunsiemeniä ja viiliä, Keskosta kerrotaan.

"Useimmissa tapauksissa yksittäisten kauppapaikkojen erot ovat suurempia kuin kaupunkien väliset erot", Siwat omistavan Suomen Lähikaupan kehityspäällikkö Elina Lahtela sanoo.

Samaa sanoo myös S-ryhmän Antti Oksa. "Tuotteiden menekki riippuu asiakasrakenteesta: onko kaupan lähellä lähinnä lapsiperheitä tai vaikkapa opiskelijoita."

Lapsiperhealueella kaupaksi menee paljon vaippoja, maitoa ja perusruokaa, opiskelija-alueella valmisruokia, virvoitusjuomia ja alkoholijuomia.

Tämä näkyy myös kauppojen hyllyissä. Kaupat seuraavat tarkasti asiakaskuntaansa ja muokkaavat valikoimiaan. Sitä on tarjolla, mitä ostetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat