Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n jättihallihanke epäilyttää yhä päättäjiä

Kaupunki
 
PES-Arkkitehdit
HIFK:n alustavissa suunnitelmissa areenan maanpäällisiin osiin tulisi hotelli, liiketiloja, ravintoloita ja asuntoja.
HIFK:n alustavissa suunnitelmissa areenan maanpäällisiin osiin tulisi hotelli, liiketiloja, ravintoloita ja asuntoja. Kuva: PES-Arkkitehdit

Helsingin IFK joutuu jännittämään tosissaan, saako se tonttia jättimäisen monitoimiareenan suunnittelua varten. HIFK on hakenut suunnitteluvarausta Taka-Töölöstä Mäntymäenkentän ja Mäntymäen alueelta.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittele hakemusta torstaina. Lautakunnan tuoretta puheenjohtajaa Juha Hakolaa (kok) yksityisen rahoituksen varaan suunniteltu hanke miellyttää.

"Olisi hyvä, että HIFK:lle annettaisiin mahdollisuus tehdä lisäselvityksiä. Juuri tällaisia hankkeita kaupunki tarvitsee."

Tästä on kyse

 HIFK on valmistellut vuosia monitoimihallihankettaan Mäntymäen lähistölle.

 Idea on rahoittaa monitoimihalli muun muassa asuntojen- ja liiketilan rakentamisesta saatavilla tuotoilla.

 Nyt päätetään vasta alueen varaamisesta tarkempaa suunnittelua varten.

Monien lautakunnan jäsenien mielestä hankkeessa on yhä paljon kysymysmerkkejä.

Heitä mietityttää, onko jäähallin, asuntojen, kauppojen ja hotellin varaan rakentuva HIFK:n idea sopiva Helsingin paraatipaikalle.

Tuomas Rantanen (vihr) harkitsee esittävänsä hankkeen palauttamista uuteen valmisteluun niin, että HIFK saisi suunnitteluvarauksen vain Nordenskiöldinkadun varteen. Hankkeen palauttaminen tarkoittaisi, ettei hanke todennäköisesti toteutuisi nyt suunnittellun kaltaisena.

"Jos tämä menee nyt läpi, niin HIFK saattaa tulkita sitä vahvempana poliittisena sitoumuksena kuin se onkaan", Rantanen sanoo.

Rantasen mielestä Mäntymäen alueen kehittämistä koskevia ratkaisuja olisi järkevämpää tehdä konseptikilpailun jälkeen, kun Pisara-radasta on saatu sitovia päätöksiä.

Kysymyksiä hanke aiheuttaa myös Sdp:ssä ja vasemmistoliitossa.

Sdp:n Jaana Aaltonen haluaa tietää, mitä vanhalle jäähallille tehtäisiin ja miten HIFK:n esittämän hallihankkeen liikennejärjestelyt järjestettäisiin. Hallin yhteyteen suunnitelluista asunnoista Aaltonen ei piittaa.

"Ymmärrän, että hanketta halutaan rahoittaa asuinrakentamisen avulla, mutta mielestäni tämä ei ole useiden suurien tapahtumapaikkojensa takia paras mahdollinen paikka asunnoille."

Joonas Laitinen HS
Taka-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat