Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmiset kohtaavat hevosen Helsingissä yhä useammin

Kaupunki
 

Helsingin alueella asuu noin 450 harrastehevosta. Asutus tallien ympärillä tiivistyy kaikkialla, mikä lisää ihmisten ja hevosten kohtaamisia. Suomen Ratsastajainliiton mielestä asia pitää huomioida kaavoituksessa.

"Ihmiset ovat vieraantuneet hevosesta. Ei ehkä ymmärretä, että pelästyessään ja paetessaan 600-kiloinen voi aiheuttaa vaaratilanteita", sanoo liiton pääsihteeri Fred Sundwall.

Ratsastajainliiton valvomia ratsastuskouluja sijaitsee Helsingissä Ruskeasuon ja Tuomarinkylän lisäksi Östersundomissa, Malminkartanossa ja Viikissä. Pohjois-Vuosaareen on kaavoitettu alue tallille, jonka toteutusta suunnitellaan parhaillaan. Enempää talleja ei kaavoitukseen mahdu. Helsingin liikuntaviraston suunnittelupäällikkö Antti Salaterä vakuuttaa, että kaupunki haluaa pitää ratsastuksen alueellaan.

"Aina sanotaan, että poikia suositaan liikuntapäätöksissä. Ratsastus on tyttöjen laji, joka kasvaa koko ajan, joten olemme yrittäneet luoda ratsastukselle mahdollisimman hyvät olosuhteet."

Östersundomin alue on jätetty yleiskaavaluonnoksen ulkopuolelle, sillä sinne on suunnitteilla erillinen yleiskaava. Helsinki haluaa rakentaa alueelle asunnot jopa 100 000 asukkaalle. Alueella sijaitsee useita pieniä yksityistalleja ja Husön ratsastuskeskus.

"Olen rauhallisin mielin, sillä asutus ei ole tulossa lähelle meitä. Meille on jopa lupailtu, että saisimme laajentaa tallia", sanoo Husön ratsastuskeskuksen omistaja Leila Therman.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat