Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukkaiden kukkarolle sopiva

Kohun keskelle joutuneessa talossa ollaan tyytyväisiä asumisen hintatasoon

Kaupunki
 
Sami Kero HS
Hitas-yhtiö Isolokin piha on avara. Lähempänä rantaa kohoavat naapuriyhtiön vapaarahoitteiset asunnot.
Hitas-yhtiö Isolokin piha on avara. Lähempänä rantaa kohoavat naapuriyhtiön vapaarahoitteiset asunnot. Kuva: Sami Kero HS

Merinäköala Vanhankaupunginlahden yli Kivinokkaan, korttelin päässä kolisteleva raitiovaunu ja naapurissa kauppakeskus Arabia. Korkeakoulun lopputyötään työpöytänsä ääressä tekevä Mika Aalto, 30, ei valita.

Rakennuttajakonsulttiyhtiöstä opintovapaalla oleva Aalto on tyytyväinen kuudennen kerroksen kaksioonsa hitas-yhtiö Isolokissa, jonka rakentamisesta rakennusyhtiö SRV on Helsingin Uutisten mukaan käärinyt normaalia suuremman katteen.

"Joo, tämähän on halpaa kuin saippua", Aalto virnuilee kaksionsa hintaa. Hieman vakavammalla naamalla hän sanoo, että kaksiosta maksettu 3 400 euron neliöhinta oli kohtuullinen.

"Naapurin kovan rahan kohteessa neliöhinnat ovat olleet 5 500 euron tuntumassa. Eihän sellaiseen asuntoon voisi mitenkään päästä käsiksi", hän kiittelee hitasin tuomaa hintaetua.

Isossa, 142-asunnon talossa asuu pihalla ja rappukäytävissä tavattujen asukkaiden mukaan paljon juuri 30–40-vuotiaita lapsineen.

"Ja hyvissä ammateissa", eräs vanhempi rouva toteaa. Hän haluaa pysyä nimettömänä, jotta ei tulisi leimatuksi "halvalla rakennetussa" talossa asumisesta.

Rakennusvirheet ovatkin särö Isolokin muuten tyytyväisiltä vaikuttavien asukkaiden puheissa.

"Talvella hissi on ollut jumissa", toteaa koiriensa kanssa ylimmän kerroksen asuntoon hissiä odottava Jesse Honka, 34.

"Meillä on vaihdettu suihkuverhotankoa, mutta naapureilla on ollut haljennutta seinää, ikkunoiden tiivistämistä ja vesivahinkoja – rakenteisiin on päässyt vettä", Honka luettelee.

"Meidän asunto on päässyt vähällä." Yksityiseltä asuntonsa vuokrannut Honka kiittelee hintatasoa "kohtuulliseksi", mutta toteaa sen olevan "samassa hintaluokassa" kuin kovan rahan asuntojenkin vuokrat.

Samuli Laita HS
Toukola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat