Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koillishelsinkiläiset saavat pitää bussilinjat 72 ja 69

Asukkaiden palaute sai HSL:n pyörtämään lakkautuspäätöksen

Kaupunki
 

Helsingin seudun liikenne (HSL) on muuttanut Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaa asiakaspalautteen vuoksi. Asukkaat ovat olleet erityisen jyrkkänä "Nakin" eli bussilinjan 69 lopettamisesta, joten uudessa suunnitelmassa se jatkaa liikennöintiään.

Myös toinen huolenaihe, linjan 72 reitin muutokset, on käytännössä peruttu. Reittimuutokset saivat linjan käyttäjät takajaloilleen, joten niistä luovuttiin.

"Linjaa 69 ei oltu edellisessä suunnitelmassa lakkauttamassa, vaan se oli tarkoitus muuttaa linjaksi 74, joka olisi kulkenut melkein samaa reittiä kuin linja 69", muistuttaa joukkoliikennesuunnittelija Miska Peura.

Peuran mukaan isompi muutos uusissa suunnitelmissa on se, että bussilinja 72 kulkisi tulevaisuudessa lähes samaa reittiä kuin nyt.

"Reitti on palautettu takaisin kohti nykyistä reittiä etenkin Pukinmäen ja Tapaninvainion välillä. Väli aiheutti eniten keskustelua", kertoo Peura.

Asukkaiden ja bussilinjojen asiakkaiden palautteen perusteella tehdyt muutokset aiheuttavat HSL:n mukaan sen, että joistakin alkuperäisen luonnoksen suunnitelmista on luovuttu rahanpuutteen vuoksi. Peura nostaa esiin etenkin Jakomäen ja Malmin välille kaavaillun, tiheästi liikennöivän liityntälinjan, jota ei nyt perusteta.

Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 1. maaliskuuta asti. Palautetta voi HSL:n internetsivujen lisäksi antaa 9. ja 10. helmikuuta järjestettävissä tilaisuuksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat