Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epävarmuus Pisararadasta hiertää HIFK:n hallihanketta

Suurhalli sai suunnitteluvarauksen, mutta Mäntymäelle pääsy on epävarmaa

Kaupunki
 

Helsinkiläisen jääkiekkoseuran IFK:n suurareena sai torstaina suunnitteluvarauksen – mutta merkittävin varauksin.

IFK havittelee valtavan monitoimiareenansa paikaksi kaupungin paraatipaikkaa Mäntymäkeä. Se pysyi kiinteistölautakunnassa ensisijaisena alueena, mutta lautakunta korosti kakkosvaihtoehdon Nordenskiöldinkadulla olevan nykytilanteessa realistisempi.

Perustelu oli poliitikkojen epävarmuus Helsingin ydinkeskustan alle viritellystä ratahankkeesta, Pisararadasta.

Myös IFK:n hanke on suunniteltu maan alle 70-prosenttisesti.

"Mäntymäki on nyt epäedullinen, koska Pisararata ja siihen liittyvät muut ratkaisut voivat muuttaa alueen maankäyttöä", sanoo lautakunnan jäsen Tuomas Rantanen (vihr).

Arvio vanhan jäähallin viereen Nordenskiöldinkadulle ajatellun hallin realistisuudesta tuli päätökseen Rantasen vastaesityksestä. Se meni läpi äänin 5–4.

Lautakunta korosti, että lopulta Mäntymäelle voisi tulla hallin sijaan asuntoja.

"En halua estää hallihankkeen ajajia suunnittelemasta lisää, mutta halusin varoittaa IFK:ta, että tässä on vielä monta estettä edessä", Rantanen perustelee.

Helsingin suurimmasta puolueesta kokoomuksesta on löytynyt tukea yksityisrahoitteiselle jättiareenalle. Hanke ulottuisi lähes koko Mäntymäen alueelle.

"Varaus antaa IFK:lle melkein kaksi vuotta aikaa työstää hanketta. Vasta sitten on esimerkiksi varsinaisen tonttivarauksen vuoro", sanoo lautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok).

Kaupungin tilakeskuksen tulee tehdä selvitys vanhan jäähallin mahdollisista uusista käyttötavoista ja muutosten hinnasta.

Asian käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa. Kokonaisuuteen kuuluisi urheilu- ja kulttuuriareenan ohella hotelli, asuntoja, ravintoloita, kauppoja ja maanalainen pysäköintihalli.

Katja Kuokkanen HS
Taka-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat