Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löylykauhojen osto ihmetyttää Vantaalla

Ulkopuolinen selvitys paljasti puutteita kokoomuksen kunnallisjärjestön kirjanpidossa

Kaupunki
 
SannaKarhunen
SannaKarhunen

Kokoomuksen kunnallisjärjestö Vantaalla setvii puutteita, jotka ovat tulleet ilmi yhdistyksen kirjanpidossa parin vuoden ajalta.

Kunnallisjärjestön hallituksen tilaamasta selvityksestä ilmenee, että yhdistyksen nimissä on tehty hankintoja ja palkattu ihmisiä, vaikka hallituksen päätökset puuttuvat.

Ulkopuolinen tilintarkastustoimisto tutki yhdistyksen kirjanpitoa vuosilta 2012–2013.

Asiantuntijalausunnon mukaan esimerkiksi vuoden 2012 kuntavaalien hankintoja on tehty ilman hallituksen valvontaa ja kulut on hyväksytty jälkikäteen. Vaalitoiminnan kulut olivat yhteensä 132 842 euroa.

Vaaliponnisteluihin osallistui palkattuna työntekijänä myös kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok) henkilökohtainen avustaja Hilu Kangas-Ranta (kok). Hänet palkkasi kunnallisjärjestön silloinen puheenjohtaja Petri Koivuniemi (kok).

Kunnallisjärjestön pöytäkirjoista ei löydy päätöstä Kangas-Rannan työsuhteesta. Palkkakuluja ei myöskään ole noteerattu yhdistyksen talousarviokäsittelyssä. Kangas-Ranta oli puoli vuotta palkattomalla vapaalla eduskuntatyöstä.

Asiantuntijalausunnon mukaan monet hankinnat on puutteellisesti kirjattu. Yhdistykselle on muun muassa hankittu 20 löylykauhaa, vaikka kirjanpidosta ei ilmene, miksi.

Kunnallisjärjestön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Sanna Karhunen (kok) sanoo, että löylykauhat ovat tyypillisiä lahjoja, joilla yhdistys voi osoittaa huomaavaisuutta. Hallituksen päätös kuitenkin puuttuu.

"Asiantuntijalausunnon perusteella kirjanpidosta ei löydy mitään rikokseen viittaavaa. Mutta koska kentällä nämä asiat ovat herättäneet paljon kysymyksiä, on hyvä, että ne selvitetään", Karhunen sanoo.

Karhusen edeltäjä Petri Koivuniemi korostaa, että hallitusta on koko ajan informoitu yhdistyksen toiminnasta, vaikka pöytäkirjat ovatkin ylimalkaisia. Pöytäkirjat on kirjoittanut kunnallissihteeri Kim Zilliacus (kok).

"Näistä asioista halutaan nyt tehdä ongelma", Koivuniemi sanoo.

Ulkopuolinen tilintarkastustoimisto pitää puutteena, ettei tilintarkastuksissa ole käytetty auktorisoitua tilintarkastajaa. Yhdistyksen sääntöjä ei myöskään ole muutettu siten, että kunnallisjärjestö olisi voinut valita maallikkojäseniä niin kutsutuiksi toiminnantarkastajiksi.

TapaniMäkinen
Tapani
Mäkinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat