Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työntekijät: Varsinaisia jengejä ei vielä ole

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Jenginuorihankkeen nimessä on sana jengi, mutta hanketta vetävien kriminaalihuoltosäätiön työtekijöiden mukaan oikeita jengejä ei Helsingissä vielä ole. Löyhiä porukoita toki on, kuten nuoret, joiden tekemät ryöstöt nousivat syksyllä uutisiin.

Helsingin nuorisotoimi julkaisi syksyllä laajan selvityksen nuorten voinnista. Selvityksen mukaan nuorten väliset erot jyrkkenevät. Suurin osa Helsingin nuorista voi entistä paremmin, mutta yhteiskunnasta pudotaan syvemmälle kuin ennen.

Kriminaalihuoltosäätiössä on havaittu sama, koska työntekijät kohtaavat kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia nuoria. Esimerkiksi heroiini on tullut takaisin kadulle ja näkyy nuorten huumekuolemina. Myös synteettisiä huumeita on ilmaantunut.

Työntekijöitä huolestuttaa myös marihuanan käytön lisääntyminen ja sen yhteys mielenterveysongelmiin. Päihde- tai rikostaustaa on sukupolvia taaksepäin. Suuri osa väkivallalla oireilevista nuorista on joutunut väkivallan uhriksi jo lapsena.

"Suurin osa nuorista voi ihan hyvin tai kokeilee vain vähän rajojaan. Mutta sitten on tämä ryhmä, josta pitäisi saada tiukempi ote jo paljon varhaisemmassa vaiheessa", sanoo projektityöntekijä Reetta Pihl. Siis esimerkiksi koulussa tai jo neuvolassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat