Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin mielenterveyspalvelut muuttuvat Helsingissä

Kaupunki
 

Psykiatrinen päivystys muutti helmikuun alussa Aurorasta Haartmaniin ja Malmille osaksi terveyskeskuspäivystyksiä. Tämä on vain pieni osa mielenterveyspalvelujen mylläystä.

Helsingissä pyritään vähentämään sairaalapaikkoja esimerkiksi yhdistämällä päiväsairaaloita ja lisäämään avohoidon merkitystä. Samaa tekee lähivuosina Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri eli HUS. Samalla karsitaan päällekkäisiä toimintoja.

Siirtymistä sairaalasta avohoitoon on tänä vuonna tarkoitus helpottaa esimerkiksi järjestämällä kuntoutujille nopeammin normaali vuokra-asunto. Jo hoidossa olevia pyritään ohjaamaan psykiatria- ja päihdekeskuksiin päivystyksen sijaan, ensikertalaisia taas terveysasemille. Aurorassa toimiva jalkautuva ryhmä tulee tarvittaessa potilaiden kotiin asti.

Helsingin neljässä psykiatria- ja päihdekeskuksessa aloitettiin vuodenvaihteessa kiirevastaanotot. Kello 10–11 keskuksesta voi hakea apua ilman etukäteen varattua aikaa.

Myös terveysasemilta tuttu takaisinsoittopalvelu on otettu käyttöön. Puhelintuntien tilalle on lisätty puolen tunnin akuuttiaikoja.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat hallinnollisesti olleet yhtä jo jonkin aikaa, mutta niiden toimintaa pyritään tuomaan lähemmäs toisiaan.

Terveysneuvonta palvelee ympäri vuorokauden numerossa (09) 310 10023. Sieltä voi kysyä myös, mistä apua voi hakea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat